U LAJKOVCU 120 MESTA ZA SREDNJOŠKOLCE

U punom jeku upisne euforije budućih srednjoškolaca, podsećamo da prema raspisanom Konkursu Ministarstva prosvete za upis učenika u srednje škole za školsku 2019/20. godinu, Srednja škola “17. septembar” u Lajkovcu upisuje 120 učenika, na obrazovne profile eletrotehničke, mašinske i ekonomske struke.

Direktorka škole Kosana Grčić, pred upisni rok kaže:

“U Srednju školu “17. septembar” u Lajkovcu, 8. i 9. jula 2019. godine, u prvi razred upisaće se 120 učenika, četiri odeljenja po 30 učenika, koji se školuju za sledeće obrazovne profile: TEHNIČAR MEHATRONIKE, BRAVAR-ZAVARIVAČ, EKONOMSKI TEHNIČAR i ELEKTROTEHNIČAR RAČUNARA.

Srednja škola u Lajkovcu je poznata po dobrim uslovima rada, stručnom kadru i finansiranju prevoza učenika. Pokazatelji dobrog rada škole ogledaju se kroz lako zapošljavanje, zahvaljujući kvalitetnoj praktičnoj nastavi i dobroj saradnji sa socijalnim partnerima (preduzećima), kao i uspesi naših učenika na daljem školovanju na različitim fakultetima i visokim školama. I ove godine učenici su se upisali na brojne tehničke i društvene fakultete, više škole… Zanimljivo je da su brojni bivši učenici ove škole vremenom postali profesori u školi koju su i sami završiili. Dobrodošlica svim budućim lajkovačkim srednjoškolcima, koji će sasvim izvesno ovde imati odlične uslove za obrazovanje i kvalitetnu pripremu za dalji život, obrazovanje i rad.”

Srednja škola “17. septembar” – Lajkovac

Područje rada: Elektrotehnika

Elektrotehničar računara (4 godine) ( 30 učenika)
Tehničar mehatronike (4 godine) ( 30 učenika)

Područje rada: Ekonomija, pravo i administracija
Ekonomski tehničar (4 godine) ( 30 učenika)

Područje rada: Mašinstvo i obrada metala
Bravar – zavarivač – dualno (3 godine) ( 30 učenika)

Related posts