URUČENE NAGRADE NAJBOLJIM UČENICIMA

Tradicionalna dodela knjiga i nagrada za najbolje lajkovačke osnovce i srednjoškolce, vukovce i đake generacije, umesto dosadašnje prakse ustaljenog prijema u Gradskoj kući, održana je na Vidovdan u prelepom ambijentu renovirane višenamenske sale lajkovačkog Kulturnog centra.

Nagrade đacima generacije, nosiocima Vukove diplome i učenicima koji su učestvovali i ostvarili zapažene rezultate na brojnim državnim i okružnim takmičenjima uručio je Andrija Živković, predsednik opštine Lajkovac.

„Za razliku od dosadašnje prakse, prošle godine izmenjena je koncepcija nagrađivanja najboljih učenika, tako da je umesto po knjigu za svakog odličnog učenika, nagradni fond preusmeren na vrednije nagrade najboljima. Nagrađeni su svi đaci generacije, nosioci Vukovih diploma i svi učenici koji su imali rezultate na republičkim i okružnim takmičenjima i koji su na dostojan način predstavljali svoje škole, svoje nastavnike i svoje mesto.Pored knjiga, svi đaci generacije dobili su po laptop, a svi vukovci su dobili tablete. Tablet je dobio i učenik šestog razreda OŠ “Mile Dubljević” Matija Ivanović, za osvojeno II mesto na državnom takmičenju iz fizike i III nagradu na državnom takmičenju iz matematike. Ova deca su ponos i budućnost Lajkovca i lokalna samouprava će nastojati da njihov rad i učenje stimuliše kroz niz mera i aktivnosti, uključujuči i uvećanje fondova za stipendije i nagrade.”

S.Š „17. SEPTEMBAR“LAJKOVAC

1. DRAGANA PETKOVIĆ – ĐAK GENERACIJE, VUKOVA DIPLOMA

O.Š. „MILE DUBLJEVIĆ“ LAJKOVAC

1. DEJANA BOJOVIĆ – ĐAK GENERACIJE, VUKOVA DIPLOMA,

2. SARA UROŠEVIĆ – VUKOVA DIPLOMA
3. UROŠ MILOŠEVIĆ – VUKOVA DIPLOMA
4. IVANA PETROVIĆ – VUKOVA DIPLOMA
5. MARIJANA TANASIJEVIĆ – VUKOVA DIPLOMA

6. NIKOLA PANTELIČ – VUKOVA DIPLOMA , učenik IO Bajevac

O.Š. „DIMITRIJE TUCOVIĆ“ JABUČJE

1. ANA ANDRIĆ – ĐAK GENERACIJE, VUKOVA DIPLOMA

2. ANA MITROVIĆ– VUKOVA DIPLOMA

Dodeljeno je i par desetina posebnih nagrada za postignut uspeh i rezultate učenika na takmičenjima iz svih oblasti.

Neposredno nakon svečane dodele nagrada, najboljim učenicima, usledio je Vidovdanski program, prigodan poetsko – duhovni program pod nazivom “MI SMO VAŠI IZDANCI”, u organizaciji Kulturnog centra “Hadži Ruvim” i Srednje škole „17. septembar“ .
Učesnici programa bili su: Hor KC „Hadži Ruvim“, članovi literarne, besedničke, recitatorske i muzičke sekcije SŠ „17. Septembar“ Lajkovac sa mentorom Vesnom Mićić i solista na violini Damnjan Simić.

Svečanoj dodeli nagrada najboljim učenicima i prigodnom programu prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, škola, roditelji nagrađenih učenika i brojni građani.

Related posts