RENOVIRAN KLUB LAJKOVAČKIH PENZIONERA

Klub Opštinskog udruženja penzionera u centru Lajkovca, preko puta Železničke stanice, je konačno renoviran i danas svečano otvoren.

“Zasluge za to pripadaju lokalnom udruženju, lokalnoj samoupravi – posebno načelniku Opštinske uprave Živoradu Bojičiću, kao i direktoru valjevske Filijale PIO fonda Ljubiši Damnjanoviću, koji je značajno pomogao u oživljavanju rada udruženja.
Urađeno je dosta na sređivanju ovog prostora: renovirali smo, okrečili, sredili mokre čvorove, postavuli led rasvetu…
Očekivanja su, da će se penzioneri vratiti ovde, da se okupljaju i druže uz domine i šah kao što su to i ranije činili. Obezbedili smo da nam stiže valjevski nedeljnik Napred i Penzionerske novine.

Svakog petka uveče, organizovaćemo druženje – veče penzionera. Biće ovde i svojevrsni punkt, na kome će penzioneri moći da dobiju sve informacije o benefitima koje imaju kao članovi udruženja.

Udruženje ima blizu 4 000 članova i mi se zaista trudimo u svim segmentima, da im pružimo što više pogodnosti.

U planu nam je da do zime zamenimo stolariju i rešimo problem grejanja u ovom prostoru. Za rad u klubu nameravamo da angažujemo dva lica sa biroa. Razmišljali smo i o varijanti da ovaj prostor izdamo nekom, takođe u svrhu kluba penzionera, ali smo procenili da je ovako najcelishodnije”, rekao je za portal LAJKOVAC NA DLANU Branko Perić, predsednik Opštinskogudruženja penzionera Lajkovac, prilikom otvaranja upravo renoviranog prostora za penzionere.

Ono što ohrabruje, jeste činjenica, da su ovom događaju prisustvovali i predstavnici preostala dva lajkovačka udruženja penzionera: Milorad Bojičić i Momćilo Vučetić, što je potvrda aktivnog jedinstva sva tri udruženja.

Predsednik Branko Perić je od svojih kolega dobio sve pohvale za dosadašnje rezultate u oživljavanju rada udruženja, koje je ostvario za kratko vreme.

Penzioneri su istakli, da su mnogi od njih u teškoj situaciji i da očekuju tešnju saradnju i veću podršku od strane lokalne samouprave, podsećajući pomalo šaljivo i da su oni zapravo značajan deo biračkog tela.

Lajkovački penzioneri su dobili jedan primereno uređen prostor, sa svim neophodnim pratećim sadržajima, za svoja okupljanja, druženja i aktivnosti predviđene svojim planom i programom.

Dan otvaranja bio je uistinu svečarski i vidno je bilo da penzionerima ovaj prostor puno znači.

Related posts