DVE FESTIVALSKE NAGRADE ZA “LEPTIRIĆ”

Nakon evaluacije Festivala tradicionalnih igara i modernog plesa održanog u Požarevcu, strucni žiri je tačku ”Vesele osamdesete” u izvođenju deca koju vode vaspitačice Dajana Tanić i Ivana Grujičić nagradio za najbolji scenski nastup, dok je tačku “Bugi vugi “ kojom je otvoren Festival u Lajkovcu i koja je prikazana na ovogodišnjoj završnoj priredbi predškolaca nagradio za najbolji odabir muzike i scenski nastup. Ovu grupu predškolaca vodile su i za školu pripremile vaspitačice Mira Todorović i Mira Jović.

XVI Međunarodni festival tradicionalnih igara i modernog plesa, održan je krajem maja u Požarevcu. Tokom festivala prikazano je 28 tačaka u kategorijama tradicionalne igre i moderan ples. Manifestaciju organizuju Udruženje vaspitača Braničevskog okruga i Predškolska ustanova „Ljubica Vrebalov“ Požarevac.

Na festivalu su učestvovala deca i vaspitači iz vrtića iz Brčkog, Pljevlje, Banja Luke, Zvečana, Kosovske Mitroviće, Novog Pazara, Vranja, Ljiga, Lajkovca, Smedereva, Smederevske Palanke, Velike Plane, Požarevca i opština Braničevskog okruga – Velikog Gradišta, Žagubice, Kučeva, Petrovca na Mlavi i Malog Crnića.

Related posts