OBAVEŠTENJE ZA PENZIONERE IZ JABUČJA

Svi penzioneri iz Jabučja, svoje penzionerske kartice moći će da preuzmu u sredu 22. maja u svojoj mesnoj kancelariji u vremenu od 10 – 12 časova. Poželjno je da penzioneri kartice preuzmu lično, a oni koji su opravdano sprećeni mogu poslati nekoga od članova porodice, najavio je direktor valjevske filijale PIO fonda Ljubiša Damnjanović, koji će i lično prisustvovati raspodeli penzionerskih kartica u mesnoj kancelariji u Jabučju.

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje je za penzonere iz Kolubarskog okruga još jula prošle godine omogućio prvo preuzimanje penzionerskih kartica. Svoje kartice penzioneri Lajkovca tada su otpočeli preuzimanje svojih kartica u Ispostavi Filijale PIO Valjevo u Lajkovcu, u ulici Kneza Miloša broj 3. Nakon izrade i raspodele penzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupilo se izradi penzionerskih kartica za nove korisnike, koji su kasnije uključeni u isplatu i po tom principu sukcesivno će svi penzioneri preuzimati svoje penzionerske kartice.

Penzionerske kartice će, praktično, menjati penzioni ček, koji su penzioneri do sada morali da prilože da bi kupili robu na rate ili ostvarili popuste u firmama koje imaju ugovor sa Fondom za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke, saopštio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Penzionerske kartice pokazale su se kao sjajno rešenje i velika olakšica penzionerima.

Da podsetimo i ovom prilikom: ispostava valjevske filijale Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje u Lajkovcu, ostala je na istoj adresi, potvrdio je za portal LAJKOVAC NA DLANU direktor valjevske filijale PIO fonda Ljubiša Damnjanović.

Nakon preseljenja Ispostave Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje u prostorije Doma zdravlja Lajkovac, pošto su “penziono” i “socijalno” funkcionisali u zajedničkom prostoru na istoj adresi, mnogi građani su shvatili da su se obe službe preselile, pa su odlazili do Doma zdravlja, a neki još uvek imaju dilemu gde se koja od ove dve službe nalazi.

Direktor Damnjanović je već najavio da će prostor Ispostave PIO Fonda u Lajkovcu, nakon definitivnog iseljenja Ispostave Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, vrlo brzo biti uređen i prilagođen potrebama korisnika i nagovestio intenziviranje brojnih aktivnosti na ovom području, od koristi penzionerima.

Related posts