ASFALT ZA PANIĆE U PRIDVORICI

U Pridvorici je danas asfaltirano 350 metara puta za Paniće, u narodu poznatog kao “vojni” put, koji je kao takav ucrtan i u najstarim skicama i koji je postojao pre svih okolnih puteva. U Pridvorici je jedva šta ostalo da nije isfaltarano, asfaltirani su gotovo svi osim njivarskih puteva.

Meštani, posebno u zaseoku Panići, imali su puno problema sa ovom strmom deonicom puta, sa koje je voda nosila sve, tako da je asfalt bio neminovno rešenje.

Miloš Milošević, predsednik mesne zajednice Pridvorica zahvalio se ovom prilikom svima, posebno lokalnoj samoupravi za ispoštovane dogovore i dodao:

“Imamo izuzetnu saradnju i priliku da zajedno poboljšamo život i normalizujemo svakodnevno funkcionisanje ljudi koji žive u zaseoku Panići i celoj Pridvorici. Sa ovom deonicom od 350 metara, mi smo tu negde da završimo sa asfaltiranjem svih postojećih puteva u Pridvorici.”

U nedelju, pred najavljene obimne padavine i svega dan – dva od asfaltiranja puta za Gujare u Stepanju, nakon nekoliko godina tokom kojih nije bilo nikakvih radova u Pridvorici, meštani su dočekali nove metre asfalta.

Asfaltiranju puta za Paniće u Pridvorici prisustvovao je Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković sa saradnicima:

“Trudimo se da u svim mesnim zajednicama uradimo nešto. Nakon Stepanja i Pridvorice, slede nam nove ulice i novi putevi sa novim asfaltom: put za Gajiće u Markovoj Crkvi, put za Gajiće u Bogovađi, kružni put za Tomiće u Jabučju i nekoliko ulica u Lajkovcu. Takođe i put za Jevtiće u Donjem Lajkovcu. Očekujemo i pozitivan odgovor, potpisan je predlog ugovora da Putevi Srbije, odnosno njihov izvođač “Štrabak”, čim se steknu uslovi za to, već krajem meseca i pre, kreu u realizaciju 20 kilometara puteva na teritoriji opštine Lajkovac, čija je vrednost 350 miliona dinara.”

Predsednik Živković je istakao posebno dobru saradnju sa mesnom zajednicom Pridvorica.

Related posts