USPEŠAN “DAN OTVORENIH VRATA”

“Dan otvorenih vrata”, koji je SŠ “17. septembar” u Lajkovcu organizovala pred Uskršnji raspust, za sve osnovce iz lajkovačke i okolnih opština, bio je izuzetno uspešan Ako je suditi po zainteresovanosti budućih srednjoškolaca, upisna kvota od 120 učenika koju je lajkovačka srednja škola dobila za upis u prvi razred naredne školske godine, sasvim izvesno će biti ispunjena, a očekuje se i veća zainteresovanost.

Tim povodom, SŠ “17. septembar” posetio je i predsednik opštine Andrija Živković, koji je zajedno sa domaćinom Kosanom Grčić i Biljanom Žujović, direktorkom OŠ “Mile Dubljević” obišao kabinete u kojima su učenici i profesori budućim srednjoškolcima prezentovali rad svoje škole.

Priliku da se upoznaju sa svojom potencijalnom srednjom školom i sa svim pogodnostima koje ova škola nudi, budući srednjoškolci su obilato ikoristili. A imali su šta i videti i čuti. Pored sjajnih uslova u kojima će nakon kompletne rekonstrukcije škole otpočeti nova školska godina, izdvojenih tri miliona dinara od strane lokalne samouprave za opremanje kabineta mehatronike, zaživljavanja dualnog obrazovanja, realizovanja profesionalne prakse u lokalnim firmama u kojima svršeni učenici nalaze potom i posao, besplatanog školskog prevoza i niza drugih pogodnosti, malim maturantima neće biti teško da se odluče za konačni izbor. Tu je naravno i sjajna ekipa prosvetnog kadra i tradicija škole koja postoji četiri decenije i čiji učenici postižu zapažene uspehe. U ovoj godini, godini jubileja škole, događa se puno lepih stvari, uključujući i donacije bivših učenika i potencijalne donacije lokalnih privrednika, što sve doprinosi boljem kvalitetu nastave.

“Dan otvorenih vrata” bila je posebno prilika za osnovce iz Lazarevca, Uba, Ljiga, Valjeva i svih drugih okolnih mesta, da pred upisni rok, pre konačne odluke o tome koju će srednju školu upisati, dođu u Lajkovac i upoznaju se sa svim onim što SŠ “17. septembar” u Lajkovcu nudi.

“Osnovcima koji žele da postanu tehničari mehatronike, bravari zavarivači, ekonomski tehničari i elektrotehničari računara, vrata SŠ “17. septembar” u Lajkovcu otvorena su uvek i mimo ovog oficijelno za to opredeljenog dana,” poručila je danas Kosana Grčić, direktorka škole.

Related posts