KOMPLETIRANJE KANALIZACIJE U ULICI LAJKOVAČKA PRUGA

Značajna sredstva izdvojena su proteklih nekoliko godina od strane lokalne samouprave za ranije nepravedno zapostavljene infrastrukturne radove u delu Lajkovca popularno nazvanom “ispod pruge”.

Prošle godine je rekonstruisano i asfaltirano kilometar ulice Lajkovačka pruga, podsetio je predsednik Andrija Živković prilikom obilaska početka izgradnje fekalne kanalizacione mreže u ovoj ulici, u dužini od 250 metara, vrednosti tri miliona dinara:

“Najbitnije je, da desetak domaćinstava ovde čekaju na rešavanje komunalnih problema više od 10 godina. U ovom delu Lajkovca 2004-2005. je urađena fekalna kanalizacija, ali nemarom tadašnjih predstavnika vlasti ostalo je ovih deset domaćinstava bez priključka. Izašli smo u susret njihovim stalnim zahtevima jer u kišnim mesecima imaju probleme sa prelivanjem septičkih jama, pa smo iz Programa ekologije izdvojili novac za tu namenu. Dosta radimo na izgradnji kanalizacije tako da je 90 odsto gradskog jezgra Lajkovca već pokriveno fekalnom i kišnom kanalizacijom, u narednom periodu širićemo se ka selima. Uradili smo ranije naseljeno mesto Rubribreza i deo Jabučja. Stotinak metara kanalizacije se radi na kraku Lajkovačke pruge koji nije asfaltiran, a ostalih 150 metara će biti kopano pored ulice, tako da sigurno neće biti raskopavanja asfalta urađenog prošle godine.”

Related posts