NOVA PIJACA I PRE USKRSA

U toku su završni radovi na izgradnji nove Zelene pijace u Lajkovcu, započeti krajem prošle godine. Očekuje se da nova Zelena pijaca bude otvorena polovinom aprila.

Ove nedelje biće završeno asfaltiranje, a već sledeće sedmice planirano je postavljanje mlečne hale i krovne konstrukcije, potom u završnoj fazi i postavljanje tezgi. Na novoj pijaci biće 30 tezgi i mlečna hala sa četiri vitrine, koju stara pijaca uopšte nije imala.

U dogovoru sa komunalnim preduzećem zakupci tezgi na sadašnjoj zelenoj pijaci dobiće gratis period kako bi se oživeli nova lokacija.

Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković najavio je i da je planirano da će uz Zelenu biti i Stočna pijaca, koja se trenutno nalazi na mestu nekadašnjeg otpada. Ovim će na istoj lokaciji biti objedinjene obe pijace i očekuje se da će obe na novoj lokaciji bolje funkcionisati i da će biti više i prodavaca i kupaca.

Završetkom nove pijace biće raspisan tender za uređenje parka u centru Lajkovca, na mestu sadašnje pijace, u neposrednoj blizini Gradske kuće.

Related posts