USPEH LAJKOVAČKIH OSNOVACA NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU

Lajkovački osnovci su upravo imali izuzetno zapaženo učešće i na ovogodišnjem 27. Međunarodnom festivalu humora i satire “Zlatna kaciga,” u Kruševcu.

Dve učenice lajkovačke O. Š. Mile Dubljević, pod mentorstvom svog predmetnog nastavnika Miloja Mitrovića, osvojile su u žestokoj konkurenciji radova učenika i srednjih i stručnih škola, treću nagradu i specijalnu nagradu na ovom prestižnom međunarodnom festivalu.

Tema ovogodišnjeg konkursa bila je “Moda”.

U kategoriji do 18. godina, za karikaturu i strip na temu ovogodišnjeg konkursa, treće mesto na 27. Međunarodnom festivalu humora i satire “Zlatna kaciga” osvojila je Anđela Simanić učenica 8/2 O. Š. “Mile Dubljević” Lajkovac, a Ana Milivojević učenica 7/4 O. Š. “Mile Dubljević” Lajkovac specijalnu nagradu.

Profesor Miloš Marković, presednik žirija za mlade do 18. godina, istakao je da je u odnosu na prošlu godinu bila mnogo jača konkurencija. On je kazao da od 417 karikatura koje su učestvovale, 70 je ušlo u uži izbor, kao i da je ta forma najviše interesovala mlade u odnosu na druge ponuđene oblasti.

Novinarima se na konferenciji obratila i zamenica gradonačelnice Kruševca Vesna Lazarević, koja je pozdravila dobru nameru i volju da se neguje ovaj vid kulturnog stvaralašta kroz festival ,, Zlatna kaciga,, a Violeta Kaplarević, direktorka Kulturnog centra i Festivala, posebno je istakla da Međunarodni festival ,,Zlatna kaciga,, raste, što dokazuju i podaci o broju učesnika. Ona je najavila i dodelu nagrada koja po tradiciji, održati 1. aprila.

Related posts