KONCERT KLASIČNE MUZIKE UMETNIKA SA TAJLANDA

Koncert klasične muzike, Nutavuta Ratanakarna, klasičnog gitariste i kompozitora sa Tajlanda, je u subotu 2. februara od 17 sati u Gradskoj kući u Lajkovcu. Ratanakarna će izvesti svoje kompozicije za klasičnu gitaru koje je nazvao “Originalna muzika za klasičnu gitaru”.

Organizator koncerta je Kulturni centar „Hadži Ruvim“.

Biografija umetnika:

Nutavut Ratanakarn je klasični gitarista i kompozitor sa Tajlanda koji aktivno nastupa kao izvođač i predavač širom sveta. Nastupao je u Austriji, Butanu, Kini, Grčkoj, Mađarskoj, Hong Kongu, Indiji, Italiji, Indoneziji, Izraelu, Japanu, Južnoj Koreji, Filipinima, Lihtenštajnu, Maleziji, Makedoniji, Meksiku, Rusiji, Španiji, Švedskoj, SAD-u, Vijetnamu, Tajvanu, Turskoj, i rodnom Tajlandu. Redovno je član žirija i predavač na vodećim svetskim festivalima za klasičnu gitaru.
Formalno gitarsko obrazovanje započeo je sa 17 godina na Tajlandu gde se pohađaju i osnovne akademske studije koje završavaju sa najvišim ocenama. Usavršavao se kod ovde svetskih gitarista kao što su Alvaro Pieri, Eduardo Fernandez, Kostas Kociolis, Paulo Belinati, Pavel Štaidl, i mnogi drugi.

Nutavut vodi svoj privatni gitarski studio u Bankoku i njegovi đaci redovno osvajaju prestižne nagrade na vodećim svetskim takmičenjima. Snimio je 10 audio i video izdanja klasične muzike i svoje originalne muzike, koju redovno predstavlja na vodećim televizijama i radio stanicama na Tajlandu.

PROGRAM:

Anheri Raat, The Alma, Chinese Suite, You are beautiful, Cuernavaca, Inspiration, Lahontan, Godoy man, See You again
*Orginalne kompozicije Nutavuta Ratanakarna

Related posts