ZASEDALO OPŠTINSKO VEĆE

U Lajkovcu je danas zasedalo Opštinsko veće, a nakon sednice u izjavi za medije Andrija Živković, predsednik opštine Lajkovac je rezimirao današnji rad veća:

“Ono što zavređuje pažnju i što interesuje građane opštine Lajkovac, danas smo na 84. sednici Opštinskog veća imenovali Natašu Kovačević, diplomiranog pravnika iz Opštine Lajkovac, za v.d. načelnika Opštinske uprave na period od 30 dana. Nakon toga će uslediti Konkurs, odnosno Javni poziv za mesto načelnika Opštinske uprave Lajkovac, tako da u narednom periodu očekujemo da možda i sadašnji v.d. načelnika bude i stalni načelnik Opštinske uprave, ili neko drugo lice.

Prethodni načelnik Ljubica Novaković, takođe diplomirani pravnik iz Opštine Lajkovac podnela je ostavku iz ličnih razloga i ono što je najbitnije za Opštinu Lajkovac i njene građane jeste, da smo uradili sve što je do nas da poslovi koji predstoje u Lajkovcu ne trpe i ne kasne , tako da sve ono što smo planirali za početak ove godine ići će svojim tokom i planiranom dinamikom.

Mi smo već u januaru mesecu ugovorili asfaltiranje i izgradnju tri puta: kružni put za Tomiće u Jabučju u dužini od blizu jednog kilometra, put za Gajiće u Markovoj Crkvi i put za Gajiće u Bogovađi, čija ukupna dužina je dva kolometra.

Ono što nam predstoji u narednom periodu jeste i raspisivanje novih Javnih nabavki, koje se tiču takođe putne infrastrukture u lajkovačkoj opštini. Nastavićemo onim tempom i dinamikom koju smo imali u 2018. godini.

Takođe, sledi uređenj još nekoliko ulica i puteva na teritoriji opštine; dva najznačajnija projekta: put za Protiće u Vračeviću i ulica Vojvode Putnika u samom centru Lajkovca i raspisivanje drugih Javnih nabavki koje očekujemo već početkom marta.

Očekujemo takođe, kada se prolepšaju vremenski uslovi, da nastavimo započeto prošle godine – nastavak cevovoda od Ratkovca ka Pridvorici i Strmovu, takođe nastavak izgradnje cevovoda u Jabučju ka Donjem kraju, završetak Zelene pijace, završetak uređenja partera ispred same zgrade opštine i takođe očekujemo da već tokom februara raspišemo i Javnu nabavku za uređenje parka za decu na mestu sadašnje Zelene pijace….

Očekuje nas dinamičan prvi deo godine i očekujem da bude veoma uspešan i za Opštinu Lajkovac i za njene građane, tako da pre svega rešimo ona goruća pitanja koja tište naše stanovništvo.

Takođe, jedna dobra vest jeste, da smo pred kraj prošle godine potpisali Aneks za Sporazum iz 2008. godine za preseljenje naseljenog mesta Mali Borak, tako da ćemo već u narednim mesecima povući i zadnje tranše novca, negde oko 70 miliona, koje ćemo takođe utrošiti u rešavanje pitanja vodosnabdevanja Jabučja, deo za konačni završetak konaka u Lajkovcu i njihovo parterno uređenje.

Takođe očekujemo u narednim mesecima i potpisivanje Sporazuma za raseljavanje naseljenog mesta Skobalj, pa će u narednom periodu, što se tiče Opštine Lajkovac, biti puno posla, tako da nastavljamo onom dinamikom koju smo imali u 20018. godini.”

Na 84. sednici Opštinskog veća usvojen je Izveštaj o radu Kulturnog centra „Hadži Ruvim“ u prošloj godini, Izveštaj glavnog urbaniste, Izveštaj Doma zdravlja o sprovedenom programu u 2018. godini, Program korišćenja sredstava od novčanih kazni za prekršaje i privredne prestupe predviđene propisima o bezbednosti saobraćaja na putevima opštine Lajkovac u ovoj godini i druge odluke.

Related posts