START MINI LIGE

Na samom startu Mini lige, odbojkašice Železničara, Superligašice iz Lajkovca gostuju Vizuri.

Ovog vikenda startuju dve mini-lige Superlige za odbojkašice: za plej-of i plej-aut. Lajkovački Železničar je u Mini ligi od prvog do šestog mesta, a prvi meč igra u Rumi protiv Vizure, u subotu 2. februara od 19 časova.

U ostalim subotnjim utakmicama prvog kola Mini lige za plej-of sastaju se Crvena zvezda i subotički Spartak i Jedinstvo (SP)-TENT. U Mini ligi od sedmog do desetog mesta večeras se sastaju beogradski Partizan i pančevački Dinamo, a sutra Klek MD Zrenjanin i Ub (subota u 19 časova).

Mini lige se igraju po dvostrukom bod sistemu. Konačan plasman na tabeli Superlige formira se tek po završetku mini lige, a četiri najbolje plasirane ekipe igraju polufinale plej-ofa: prvi sa četvrtim, a drugi sa trećim. I polufinale i finale igraju se na tri dobijene utakmice.

Plej-aut igraju devetoplasirana ekipa Superlige i drugoplasirana ekipa Prve lige, na dve dobijene utakmice.
Samo tim koji mini ligu završi na desetom mestu Superlige direktno ispada u niži rang, a prvoplasirani tim Prve lige ulazi u najviši rang takmičenja. Novi sistem završnice takmičenja donosi veći broj utakmica, a odbojkaški stručnjaci smatraju da će doprineti pobošljanju kvaliteta domaće odbojke i bržem stasavanju mladih igračica.

Related posts