IMPRESIVNA TRIBINA

Tribina u okviru projekta “Kulturni šok”, održana u Gradskoj kući, na temu “Idoli mladih nekada i sada”, bila je pun pogodak organizatora. Najavljeni Boško Ćirković Škabo, osnivač rep sastava “Beogradski sindikat”, na veliko razočarenje publike , nije bio učesnik tribine, ali mu je Dejan Cukić svakako bio dostojna zamena.Valjevac Milan Đurđević, frontmen grupe”Neverne bebe” , istovremeno u ulozi i domaćina i gosta, nadahnuo je publiku svojim entuzijazmom i “Gandijevskom” pristupu životu i vrednosnom sistemu, koji dosledni umetnik njegovog kalibra mo\e da ima.
Dva sjajna muzičara razgovarala su sa mladim ljudima na aktulene teme, dajući im korisne savete. Mladi su bili aktivni učesnici tribine, a centralno mesto u sali, po zamisli organizatora (opštine Lajkovac), bili su članovi “Rafting kluba” Lajkovac, heroji “majskih poplava”, koji su spasili brojne živote i kao takvi zavređuju da budu idoli mladih.
Pored Patrijarha Pavla,Novaka Đokovića, Vladike Nikolaja Velimirovića, Oca Justina, mladi Lajkovčani, idole u svom okruženju vide u liku Vladike Nikolaja Velimirovića, Oca Justina, književniku Radovanu Beli Markoviću, Makreni Spasojević, Elizabeti Milbak, ali i brojnim običnim ljudima iz svakodnevnog života, koje krase vrline.
Nezaobilazne su bile teme poput komercijalizacije muzike , potrošačkog društva, poplave kvazi vrednosti, krize emocionalnosti i manjka humanosti u prebrzom tempu današnjeg života.
Učesnici tribine su uspeli da zaustave vreme i nateraju prisutne da se zamisle, preispitaju sebe i svoje okruženje.
Voditelj tribine je bio Karlo Atrahan, a autor Udruženje umetnika Srbije.

Related posts