LAJKOVČANI UŽVALI U ULICI OTVORENOG SRCA

Izuzetno lep program pripremili su danas Lajkovčani za „Ulicu otvorenog srca“, manifestaciju koja polako postaje tradicionalna u kolubarskoj varoši. Najmlađi, ali i njihovi roditelji, bake i deke uživali su u novogodišnjoj predstavi, druženju sa Deda Mrazom, mađioničarem, klovnovima i junacima crtaća, plesnim tačkama, skečevima i muzici. Svi koji su kupili dekorativne predmete i kolače dece iz Predškolske ustanove „Leptirić“ i OŠ „Mile Dubljević“, kao i zaposlenih iz Gradske biblioteke donirali su sredstva Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka.

Novogodišnji bazar počeo je u 10 časova, a „Ulicu otvorenog srca“ tačno u podne otvorila je Snežana Škorić, direktorka Kulturnog centra „Hadži Ruvim“. Program je sjajno vodila Jelena Cvijetić, glumica „Puls teatra“ iz Lazarevca, a započeli hor izdvojenog odeljenja Muzičke škole „Živorad Grbić“ iz Valjeva i male balerine Baletskog studija „Idea“. Mališani su uživali u beogradskoj predstavi „Uobraženi vitez u novogodišnjoj noći“, a zatim podržali vesele koreografije polaznika Plesnog kluba RMP iz vrtića „Leptirić“ i programe učenika OŠ „Mile Dubljević“ i Dramskog studija „Maštomanija“. Finale programa za najmlađe bila je mađioničarska predstava u kojoj su mališani aktivno učestvovali.

Dok je Deda Mraz u novogodišnjoj kućici delio besplatne paketiće sa slatkišima, na Gradskom trgu svi su se rado družili i slikali sa klovnovima Pajom i Dulom, animatorima na štulama, kao i omiljenim likovima iz crtanih filmova – Mašom, Medom, Olafom i Elzom. Na kraju manifestacije za nešto starije svirali su i pevali Enes i Mirjana i Mačvanski hor.

Pokrovitelj „Ulice otvorenog srca“ bila je Opština Lajkovac, a organizator Kulturni centar „Hadži Ruvim“. Učestvovali su i Turistička organizacija, Gradska biblioteka, OŠ „Mile Dubljević“, PU „Leptirić“, Planinarsko-smučarsko društvo „Ćira“, slikari, pčelari i pojedinci koji su izložili ručno rađene praznične ukrase.

Related posts