KRISTINA BOJIČIĆ DUPLI LAUREAT NAGRADE PRVI GLAS KOLUBARE

Prvi glas Kolubare i apsolutni pobednik na Drugom festivalu Narodne muzike u Lazarevcu je Kristina Bojičić iz Lajkovca, maturant lazarevačke Gimnazije i učenica Srednje muzičke škole ‘Marko Tajčević” u Lazarevcu.

Po završetku festivala u Domu kulture u Lazarevcu nagrade su uručene istovremeno i prošlogodišnjim laueratima, profesoru Lazaru Pušiću – Prva harmonika Kolubare 2017. godine i Kristina Bojičić – Prvi glas Kolubare 2017. Tako je izuzetno talentovana, perspektivna i muzici vrlo posvećena Kristina postala dupli laureat magrade Prvi glas Kolubare.

“Presrećna sam što sam već drugi put deo ovog velikog projekta i što sam oba puta proglašena za apsolutnog pobednika ove manifestacije. Pre svega, zahvaljujem se profesoru Vukašinu Vujoviću, direktoru Aleksandru Stankoviću i svim ostalim profesorima Srednje muzičke škole ‘Marko Tajčević” u Lazarevcu. Zadovoljstvo mi je sto su i prošle i ove godine žiri sačinjavali najpoznatiji profesori i istaknuti umetnici. Nadam se da će ova manifestacija postati tradicionalna, zbog toga što ističe najbolje vrednosti srpske narodne muzike,” rekla je povodom svog uspeha Kristina Bojičić, za portal LAJKOVAC NA DLANU.

Inače, na festivalu se mogu izvoditi isključivo srpske narodne pesme i igre, tj. pesme koje čuvaju, svedoče i potvrđuju kulturni indetitet srpskog naroda i edukativno, vaspitno i patriotski deluju na decu i omladinu.

Manifestacija ima za cilj razvoj umetničkog i kulturnog segmenta. Primarni zadatak takmičenja je da mladi umetnici čuju mišljenja proverenih pedagoga i izvođača koji učestvuju u radu žirija, dobiju ocenu nivoa umetničkog domena i svoju buduću orijentaciju usmere upravo ka muzici.

Na ovom festivalau, lajkovčanka Kristina je bukvalno briljirala!

Related posts