IZLOŽBA SLIKA DANILA STOJANOVIĆA

U petak 7. decembra u 18 časova u galeriji Kulturnog centra “Hadži Ruvim” u Lajkovcu, biće otvorena izložba slika Danila Stojanovića, pod nazivom „TREPTAJ KAPI – BOJE ČISTE”.

Danilo Stojanović je slikar iz Valjeva, slika tehnikom ulje na platnu i to mahom mrtvu prirodu, aktove i pop art.

Ovo je prvi u nizu zanimljivih i vrednih pažnje brižljivo odabranih decembarskih programa lajkovačkog Kulturnog centra “Hadži Ruvim”.

Danila Stojanovića, u Valjevu retko ko zna pod tim imenom, svi ga znaju kao Daču.Pred premijernu izožbu u Lajkovcu, za portal LAJKOVAC NA DLANU umtnik Dača kaže:

“Rođen sam u Pančevu 1964 god. Gimnaziju sam završio u Valjevu, umetnički smer – industrijski dizajn.To je bila jedina generacija tog smera.Radio u Krušiku kao dizajner, ovo mi je četvrta samostalna izložba, učestvovao na više kolektivnih. Ovo mi je prvi susret sa lajkovačkom publikom.

Nekolko puta sam prisustvovao promocijama i književnim večerima u Lajkovcu.Tu sam se upoznao sa vašim sugrađanima, koji su se pokazali kao vrlo intrigantne osobe i izrazili volju da me vide u Vašem mestu.Lajkovac sam doživljavao kao tihu sredinu, ušuškanu u svoju prošlost, upravo meni čestu i dragu temu. Pre neku godinu, i ne sluteći da ću izlagati u vašem mestu, slikah stari gvozdeni most na Kolubari i tu ću sliku izlagati. Ne slikam sa namerom da otkrivam velike životne istine i šaljem poruke…slikam stvari već viđene, koje su ostavile lep utisak, fleš bek…Mislim da u Vašem mestu postoje ljudi koji su sličnog senzibiliteta i da će doći na jedno lepo druženje….”

Related posts