IZBORNA KONFERENCIJA LAJKOVAČKIH SOCIJALISTA

Jedanaesta Izborna konferencija Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije Lajkovac održana je u subotu 1. decembra, u prostorijama lajkovačkih socijalista.

Ova izborna konferencija održana je u okviru priprema za X Kongres SPS-a, na kome će biti biran novi predsednik, ali i drugi visoki funkcioneri Socijalističke partije Srbije.

Brojnim delegatima Izborne konferencije, najpre se obratio predsednik lajkovačkih socijalista Jagoš Lončar, koji se u uvodnom obraćanju osvrnuo na situaciju u OO SPS Lajkovac, ističući turbulentan period u prethodne 2-3 godine, ali i kvalitet i novu energiju koju su doneli obrazovani mladi ljudi, koji su se priključili i pomogli partiji da odoli brojnim iskušenjima.

U radnom delu Izborne konferencije, lajkovački socijalisti su izabrali osmoro delegata, koji će predstavljati OO SPS Lajkovac na X kongresu partije. Osim toga, usvojen je i predlog da kandidat za predsednika Socijalističke partije Srbije na X kongresu bude aktuelni predsednik Ivica Dačić, kao i predlog da kandidat za člana Glavnog odbora SPS-a bude zamenik predsednika OO SPS Lajkovac, Vladimir Marić.

Specijalni gost lajkovačkih socijalista na ovoj Izbornoj konferenciji bio je predsednik Okružnog odbora i član Izvršnog odbora GO SPS-a Dragan Jeremić, koji se obratio prisutnim delegatima, izražavajući svoje zadovoljstvo radom lajkovačkog opštinskog odbora, ali i istučući probleme sa kojima se SPS suočava.

“Lajkovac je uvek imao odlične kadrove i jake odbore. Bez obzira na tešku situaciju u prethodnim godinama, SPS se ovde održao i sada je sigurno druga partija po snazi u Lajkovcu. Predsednik Dačić je odlučio da nakon X kongresa na kome ćemo birati predsednika, potpredsednike i glavni odbor, krenu izbori po gradovima i opštinama za gradske i opštinske odbore i mislim da je to dobra stvar, da se saberemo, vidimo gde smo, tamo gde stvari ne stoje dobro da napravimo rezove jer ne smemo dozvoliti da imamo borbu za cenzus, a parlamentarni izbori nas čekaju već 2020. godine”, rekao je ovom prilikom Dragan Jeremić, ističući da odbori iz unutrašnjosti u budućnosti moraju lakše dolaziti do čelnih ljudi partije.

Deseti Kongres Socijalističke partije Srbije biće održan u subotu, 22. decembra u Beogradu.

Related posts