LAJKOVAČKI MOTIVI U MOSKVI

Natalija Kostecka, rukovodilac organizacije “Vreme mladih XXI”, koja okuplja mlade akademske slikare Ruske federacije, i član aktiva Moskovskog doma društvenih aktivnosti, selektor izložbe mladih umetnika za izložbu u Slovenskom kulturnom centru u Moskvi, izabrala je slike sa motivima Lajkovca.

Naime, saradjujući sa Turističkom organizacijom Opštine Lajkovac i Medjunarodnom umetničkom grupom „Milutin (Ranković) i prijatelji“, nastali su brojni radovi slikani kraj reke Kolubare, u Markovoj Crkvi, kod lajkovačke železničke stanice i brojnim potencijalnim turističkim destinacijama ovog kraja.

U toku promocije knjige „Slovo o Milutinu“ koja će biti održana 9.novembra u pomenutoj ustanovi kulture, odeljenju za strane jezike, Natalija je izabrala radove: Anastasije Morgačeve, Marije Smoljaninove, Irine Zimine, Danila Češičkina, Ksenije Timofejeve, Natalija Karp i drugih.

Svi ti umetnici više puta su bili gosti Turističke organizacije Opštine Lajkovac, gde su radili pejzaže i portrete ljudi iz lajkovačkog kraja.

Related posts