PROLEĆNO ZASEDANJE LOKALNOG PARLAMENTA

Predsednik Skupštine opštine Lajkovac Nenad Džajević zakazao je za četvrtak 25. april u 10 časova, drugu po redu u aktuelnom sazivu sednicu Skupštine opštine Lajkovac.

Dnevni red predstojećeg zasedanja lokalnog parlamenta sadrži 26 tačaka, mahom izveštaja za prošlu godinu, ali i ovogodišnjih programa, kao i kadrovskih pitanja.

Pred odbornicima će se naći  Izveštaj o radu Zajedničkog centra za socijalni rad ”Solidarnost” za opštine LJig, Lajkovac i Mionica – Odeljenja u Lajkovcu za 2023. godinu, Godišenji Program rada Zajedničkog centra za socijalni rad ”Solidarnost” za 2024. godinu, Izveštaj o korišćenju sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine opštine Lajkovac za 2023. godinu, Izveštaja o radu Zajedničkog pravobranilaštva opština Lajkovac i LJig za 2023. godinu, Izveštaj o izvršenju Plana i Programa rada Biblioteke ”Radovan Beli Marković” za prošlu godinu, kao i Izveštaj o realizaciji Programa o finansiranju troškova vantelesne oplodnje u 2023. godini.

Na dnevnom redu je i jedan mini paket odluka vezan za kvartalni i godišnji Izveštaja o merenju i verifikaciji ostvarene uštede Društva za posebne namene za rekonstrukciju i održavanje javnog osvetljenja LA d.o.o. Beograd.

Odbornici će se izjašnjavati i o Programu korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine opštine Lajkovac za 2024. godinu,  kao i o Programu podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za opštinu Lajkovac za 2024. godinu.

Na dnevnom redu je i jedan paket kadrovskih odluka, prvenstveno imenovanja direktora Biblioteke ”Radovan Beli Marković” Lajkovac i direktora Turističke organizacije opštine Lajkovac, ali i imenovanja i izmene u sastavima nadzornih i upravnih odbora javnih preduzeća i ustanova i Nadzornog odbora JP ”Gradska čistoća” Lajkovac.

Odbornici će se na predstojećoj sednici izjašnjavati i o predlogu Rešenja o imenovanju predsednika i članova Lokalnog Saveta za zapošljavanje Opštine Lajkovac.

DNEVNI RED:

Related posts

Leave a Comment