USPEH LAJKOVAČKOG KOŠARKAŠA

Filip Mitrović, igrač pionirske selekcije lajkovačkog Košarkaškog kluba Železnicar, nastupaće u Pragu za italijansku košarkasku akademiju ,,Next Step” na međunarodnom turniru.

Mladi košarkaš je prvi igrač u istoriji lajkovačke košarke koji je dobio poziv za učešće na ovako prestižnom turniru.

“Kao njegov trener, želim mu puno sreće i da pokaže sav svoj raskošan talenat i znanje,” rekao je ovim povodom njegov trener Marko Rosić.

“Naš Filip će već u petak nastupiti za italijasnku akademiju “Next Step” i bice jedan od pet predstavnika na nivou cele Srbije. Ponosan sam kao njegov trener na taj podatak i trudicu se da u narednom periodu svakom detetu u lajkovcu pružim uslove i približim košarku,” dodao je ponosno trener KKelezničar Marko Rosić.

Filip Mitrović je 2004 godište. Učenik je osmog razreda O.Š. “Mile Dubljević” u Lajkovcu, a planira da već nakon male mature školovanje nastavi u Italiji i da ide na košarkašku akademiju. Košarkom se bavi 3 godine u lajkovačkom Železnićaru.
Talentovani košarkaš je ovih dana posebno prezadovoljan i presrećan i u punoj je euforiji povodom odlaska u Prag. Kaže, da je sve vreme imao punu podršku svoje porodice. Reć je inače o porodici sa troje dece.

Zanimljivo je, da je Filip prethodno vrlo kratko trenirao fudbal, jer je njegovoj tadašnjoj građi to više odgovaralo. Izrazio je želju da trenira košarku, što je svima bilo iznenađujuće i ispostavilo se da je to bila dobra odluka.

Sećajući se prvih Filipovih treninga, trener Rosić kaže:

“Poznavajući njegove roditelje i porodicu zaključio sam da će dete biti visoko, iako je kada je dosao na prvi trening bilo vidno da ima višak kilograma i nedostatak visine, rešio sam da mu posvetim pažnju kao i svoj ostaloj deci i pružim priliku da se razvija. Trenerski rečeno imao sam strpljenja za njega i njegove greške na utakmicama i treninzima. Davao sam mu podršku i Filip je to prihvatio na pravi način, kao i svaku kritiku. I sada posle tri godine rada sa njim, kada se pojavila mogućnost da izađe na medjunarodnu scenu, nisam oklevao da mu i za taj poduhvat dam svu svoju podršku i savete. Mogu slobodno reći, da Filip ima dobru radnu etiku, da voli košarku i ono što je verovatno svakom treneru najbitnije, želi da uči i da se usavršava. Kao njegov trener, verujem da je ovo za njega pravi put i ono što mogu da obećam je, da ću uvek tu biti za njega u svakom smislu. Osim trenerskog uspeha u svetu našeg Nemanje Jovanovića – Jogija, muška košarka u Lajkovcu nikada do sada nije imala igrača predstavnika u inostranim klubovima i verujem da je ovo vrlo lepo.

Ovo je i lepa prilika i povod da nam se u budućnosti pridruže i nova deca koja će sigurno biti usmerena na pravi put. Takođe u selekciji mlađih pionira trenira pet dečaka godišta 2005. i 2006. za koje postoje planovi da se u narednom periodu promovišu u inostrane igrače, a u kranjem slučaju uvek će imati mesto u svom matičnom Železničaru.”

Ovo je veliki lični Filipov uspeh, uspeh njegovog kluba i trenera, kao i njegove škole, ali i lepa satisfakcija za lokalnu samoupravu koja ima značajna izdvajanja iz opštinskog budžeta za sport i koja je uložila puno u opremanje sportske infrastrukture i stvaranje odličnih uslova za bavljenje sportom u lajkovačkoj opštini.

Related posts