BALTIĆ NOVI TRENER LAJKOVAČKIH ODBOJKAŠICA

Dolaskom Dragutina Baltića, nakon Svetlane Ilić, lajkovačke odbojkašice već imaju zagarantovan kvalitetan rad, a uz “cake” proverenog majstora odbojke imaju velike izglede da ostanu u vrhu srpske odbojke i prokrče put u Evropu.

Baltić je u Lajkovac došao na preporuku takođe izuzetno iskusne i sposobne Ilićeve, koja je inače svojevremno bila deo njegovog tima. Lajkovčani su tražili najboljeg mogućeg trenera za aktuelne osvajačice Kupa Srbije i čini se da se u tome uspelo.

Dragutin Baltić ima impozantnu biografiju, najviše trenerskog staža ima u Mariboru, a čuveno je ime u evopskim odbojkaškim krugovima, osvajač evropskih klupskih takmičenja i u nacionalnim prvenstvima Slovenije, Azarbejdžana, Švajcarske, Francuske, a ima i zavidno trenerski iskustvo s nacionalnim timovima Makedonije, Slovenije, Bugarske..

Rođeni je Kraljevčanin, bivši igrač Ribnice i bihaćkog Jedinstva i reprezentativac stare Jugoslavije, iskusan je odbojkaški stručnjak, sa zavidnim rezultatima na klupskoj i reprezentativnoj sceni ( Volero Zurich (SUI), Bled (SLO), Maribor (SLO), Rabita Baku (AZE), Lokomotiva Baku (AZE)..).

Baltić je, očekivano, dobar poznavalac i prilika u srpskoj klupskoj odbojci, kratak period proveo je i na klupi Vizure, upoznat je i sa svim izmenama u sistemu takmičenja, tako da uz odlične uslove rada i dobar tim ne bi trebalo da bude neprijatnih iznenađenja.

Dosadašnji rezultati lajkovačkih odbojkašica postavljaju nove visoke ciljeva, a osvajanje trofeja je gotovo inmperativ!
Osnivač kluba, ugledni privrednik, Živorad Lazarević vidno je zadovoljan odabranim rešenjem za upražnjeno mesto trenera odbojkašica: “Kao što se može i predpostaviti, nije bio veliki problem pronaći trenera koji će doči u klub, svi žele da dođu u Lajkovac i u klub sa ovakvim rezultatima i ovakvim uslovima rada. Želeli smo najboolje i mislim da smo ovim izborom to i dobili! Ciljevi koji su postavljeni su visoki, ali su i logičan sled na lestvici uspeha kluba. Cilj je osvajanje Šampionske titule, Kup Srbije, Super kup, ali titula Šampiona Srbije bi bila najveća nagrada za uloženi rad i trud! Cilj je i da se klub proširi u Evropi, kroz Ligu Šampiona.”

Evidentno je da Živorad Lazarević ima nameru da bitno ulaže u infrastrukturu koja je neophodna za dalje funkcionisanje kluba u visokim rangovima takmičenjima i da za klub želi samo ono što je vrhunsko i najbolje. A očekuje i visoke rezultate.
Ostalo je svaga desetak dana do prvih utakmica, pa se užurbano trenira, a odbojkašice Železničara pod rukovodstvom novog trenera Dragutina Baltića, pripreme za novu sezonu već obavljaju u Sportskoj hali u Lajkovcu, gde imaju na raspolaganju teretanu i sve vrhunske uslove.

Novi trener OK “Železničar” Dragutin Baltić za portal LAJKOVAC NA DLANU je nedvosmisleno potvrdio da mu je savršeno jasno koji su ciljevi pred njega postavljeni i već je žestoko priunuo na posao:

“Došao sam u Železničar sa željom da igramo u finalu domaćeg plej-ofa i sve ćemo tome podrediti. Svaka igračica će dobiti priliku, a igraće najbolje, jer je ambicija najviša.

U hodu formiramo novi sastav kluba.Klub je napustilo nekoliko devojaka, ali ostale su mlade i perspektivne igračice, stiglo je i ozbiljno pojačanje: otišle su Jovana Jovičić, Jelena Vignjević, Nada Mitrović i Jelena Stanimirović, a nova pojačanja za sada su Nikolina Lukić iz Crvene Zvezde i Sara Ranković iz Sremske Mitrovice, iz inostranstva se upravo vratila Jelena Olujić, a pristigla je nakon trogodišnjeg boravka u Poljskoj i sjajna Valjevka Maja Savić, tako da se formiranje ekipe, koja će imati visoke zadatke, lagano zaokružuje.”

Novi trener je prijatno iznenađen i prezadovoljan zatečenim uslovima rada, mada mu baš, kaže, nije jasna situacija sa čestim nestajanjem i slabim pritiskom vode, što mu je za sada jedina zamerka.

Baltić je u razgovoru opušten, ali vrlo samouveren i za svega par dana od dolaska u klub reklo bi se da je “pohvatao sve konce”. Nepogrešivo je shvatio i šta OK “Železničar” znači za njegovog osnivača, za igračice koje su godinama predane klubu i za ovu sredinu.

U prvoj postavi kluba ove sezone startuju dve Lajkovčanke, pored iskusne Ivane Lazarević, kao pojačanje je pristigla i mlada Lajkovčanka Dunja Grujičić.

Prvom decenijom postojanja odbojkašice “Železničara” su ucrtale Lajkovac na odbojkaškoj mapi Srbije i klub je doneo pregršt radosti i ponosa Lajkovčanima. Odbojka se u lajkovcu igra pred prepunom dvoranom. I upravo to je imperativ koji se postavlja pred novog trenera, igračice i Upravu kluba i zato se očekuje osvajanje trofeja kupova, titula Šampiona države i prodor u Evropu.

Related posts