CELOVEČERNJI KONCERT VALJEVSKOG “ABRAŠEVIĆA”

U nastavku programa obeležavanja Dana opštine, Dana železničara i Dana oslobođenja Lajkovca, 18. septembra od 20 časova, u organizaciji Kulturnog centra “Hadži Ruvim” je Koncert izvođačkog folklornog ansambla za negovanje tradicionalne kulture „ABRAŠEVIĆ“ Valjevo.

Muzička podrška: Narodni orkestar i etno pevačka grupa.

Celovečernji koncert valjevskog folklornog ansambla “Abrašević” uz podršku narodnog orkestra i etno pevačke grupe je 18.septembra od 20 časova u sali bioskopa KC „Hadži Ruvim“Lajkovac.

U okviru uspešne i prestižne „Abraševićeve“ grupacije aktivno funkcionišu igrački ansambli, kao i veliki narodni orkestar.
“Abraševićev” folklor ima dugu tradiciju, kvalitet i veliki broj nagrada iza sebe. Osim nastupa širom zemlje, ovaj ansambl je gostovao i osvajao priznanja u velikom broju država : Kanadi, Izraelu, Meksiku, Portugaliji, Španiji, Francuskoj, Italiji, Grčkoj, Belgiji, Poljskoj, Holandiji, Nemačkoj …

Ovaj folklorni sastav je jedan od retkih iz Evrope koji je svojevremno nastupao tokom turneje u SAD u najpoznatijim koncertnim dvoranama kao što su “Karnegi hol” u Njujorku i “Kenedi centar” u Vašingtonu.

Related posts