MILUTINOVO SLOVO O RAMIZU

KK “ŽELEZNIČAR” TRI DECENIJE SA RAMIZOM

“Karate klub “Železničar”, osnovan je u septembru, sada već davne 1990. godine. Svih 28 godina postojanja ovog tima poklonika plemenitih veština, na njegovom čelu je Ramiz Šabić, majstor crnog pojasa osmi dan, i internacionalni sudija prve klase.

Železničar je član srpske karate federacije Global karate federation Hachi-o-kai, martial arts, i u svojoj bogatoj istoriji, na državnim, evropskim i svetskim karate prvenstvima, osvojio je oko 4000 medalja i 300 pehara.

Najtrofejniji među “Željinim” takmičarima i titularima, svakako je Ramiz Šabić. Već na osnivanju, klub je brojao 400 članova, a Ramiz je karijeru počeo u klubu “23 ferbruar”, u Velikoj Kladuši, iz kog kraja je rodom, nastavio u Ljubljani, Zagrebu, Lazarevcu, a najveći deo svog života i najveće rezultate poklonio je Lajkovcu.

Tako je osvojio i titulu grand mastera Hanshi – vrhovni trener jedne federacije. Najveće rezultate u aktivnom takmičenju postigao je u disciplinama kumite – borbe, martial arts – umetnost borenja, disciplinama Temewashi-wari – lomljenje tvrdih predmeta i u boitsu – veštini. To su škole koje on najviše i radi.”

tekst i fotorgrafija,
umetnik i direktor TO OL
Milutin Ranković

Related posts