POZORIŠNA PREDSTAVA „OSTAJTE“

U nedelju 26. avgusta u 20 časova, u sali bioskopa KC „Hadži Ruvim“u Lajkovcu, lajkovačka publika će imati priliku da pogleda pozorišnu predstavu “OSTAJTE”, specifičan autorski projekat Ljiljane Čekić u realizaciji banjalučkih studenata i profesora. Ulaz na pozorišnu predstavu je slobodan, odnosno nema kupovine karata.

Studenti i profesori Nezavisnog univerziteta Banja Luka, tokom protekle školske godine, 29. 12. 2017. god. na novoosnovanoj Nezavisnoj sceni, premijerno su odigrali pozorišnu predstavu pod nazivom „Ostajte“. Tema predstave je trajni odlazak naših ljudi u inostranstvo, a misao-vodilja su bili stihovi Alekse Šantića, koje naše glumice govore tokom predstave.

Predstava „Ostajte“ pripada veoma popularnom žanru dokumentarističkog teatra. Sve priče koje su integrisane u ovaj pozorišni projekat su preuzete iz života i predstavljaju svedočenje o sve prisutnijoj pojavi dobrovoljnog emigriranja. U predstavi su ispričane i odigrane različite scene iz života onih koji nameravaju da odu, onih koji su otišli, onih koji su se vratili i onih koji ne žele da odu.

U predstavi igraju četiri studentkinje univerziteta i doc. dr Marin Milutinović, dekan Akademije lepih umetnosti na Nezavisnom univerzitetu Banja Luka, koji svira na gitari.

Želja autora je bila da ovu predstavu pogleda što veći broj gledalaca, naročito mladih ljudi.

Related posts