JULSKI PROGRAMI TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turistička organizacija opštine Lajkovac u julu će imati pojačane programske aktivnosti, kojima će ujedno dati doprinos i “Danima Lajkovca” koji su posvećeni Gradskoj slavi Ognjenoj Mariji.

Već na Ivanjdan 7.-og jula, Turistička organizacija biće podrška Ribolovačkom društvu “Šaran”, koje na Kolubari, u prostorijama društva organizuje tradicionalni “Ribolovački kotlić” i takmičenje u pecanju. U umetničkom programu učestvuje glumac Aleksandar Dunić-Ćirko, koji će govoriti anegdote o glumačkom životu.

U nedelju 15. og jula sa početkom u 19 časova, kod Jolića vodenice na Kolubari, biće otvorena tradicionalna manifestacija “Dani vodenica”. Umetničko veče i multimedijalni program, u kome učestvuju Bora Bojić – pevač narodne muzike, Vesna Karakaš – akademska slikarka i drugi… U okviru toga biće i održana promocija knjige “Crkva i parohijski život u selu Vreoci” autora Nebojše Đokića, Ane Kostić- Đokić i Zorana Antonijevića….

U nedelju 22. og jula kod Lovačke brvnare na Kolubari biće održane sledeće manifestacije: Kolubarski kotlić i Istok-zapad Lajkovačkom prugom. U umetničkom programu koji počinje u 12 časova učestvuju: vokalna grupa Šapčanke, klarinetista prof Petar Gojković, harmonikaš osnivač grupe Svilen konac – Blagoje Pekmezović i pesnici Radovan Kalabić i Smiljka Dragojević Jovanović.

Related posts