POBEDA U STAROJ PAZOVI

Posle velike borbe u pet setova, odbojkašice Železničara uspele su u 13. kolu Superlige Srbije da pobede favorizovano Jedinstvo u Staroj Pazovi sa 3:2, po setovima 12:25, 25:16, 25:23, 17:25 i 15:12. Ovo je psihološki izuzetno značajna pobeda za ekipu, dok je Jedinstvo zabeležilo drugi poraz u nizu, prethodni protiv Crvene zvezde istim rezultatom.

Treba istaći da je Železničar bio pojačan – prvi put su nastupile Sun Ruhan (Šandong, Kina), na poziciji blokera i Barbara Batinić (igrala u subotičkom Spartaku) na mestu primača.

Najefikasnija u sjajnoj pobedi odbojkašica Železničara bila je Nada Mitrović sa 19 poena, dok su Ruhan i Rajlić osvojile po 15 poena.

Vodeća ekipa Superlige Srbije je obrenovački TENT sa 32 boda (11 pobeda, jedan poraz i utakmica manje). Drugo i treće mesto zauzimaju Jedinstvo i Crvena zvezda sa po 10 pobeda i 3 poraza, s tim što devojke iz Pazove imaju 30, a crveno-bele 29 bodova. Železničar je izbio na četvrto mesto sa 22 boda (sedam pobeda, pet poraza i jedna neodigrana utakmica). Isti broj pobeda i 21 bod ima Ub, ali dve utakmice manje.

Related posts