POČELO UREĐENJE ŠETALIŠTA

 

Iskopom starih i dotrajalih granitnih ploča, nakon dve decenije, počeli su danas radovi na uređenju šetališne zone u centru Lajkovca. Radovi su otpočeli  punom parom, pa se već sutra  kreće sa iskopom i starog sloja peska do neophodnog nivoa, nakon čega će uslediti postavljanje i valjanje novog, utabavanje i potom postavljanje novih granitnih ploča. Ako vreme posluži, kompletan posao biće okončan za desetak dana, rekao je za portal LAJKOVAC NA DLANU, u ime izvođača radova HIDROSIM DOO Lazarevac, Aleksandar Mirković.

Već prvog dana izvođenja radova bilo je puno radnika i mehanizacije na trasi šetališta i rezultati rada su već vidljivi.

Andrija Živković, predsednik opštine Lajkovac , povodom početka radova na uređenju šetalašne zone kaže: ” Pre nekih desetak godina, kada su menjane vodovodne cevi u ulici Vladike Nikolaja došlo do propusta prilikom njihovog vraćanja, što je uzrokovalo slaganje tla, tako da na pojedinim mestima više nije bilo bezbedno kretanje pešaka. Odvojeno je pet miliona dinara za ove radove, kojima će biti zamenjeno oko 500 kvadrata granitnih ploča. Paralelno, biće promenjena i vodovodna cev koja prolazi pored lokala u tržnom centru, što će odraditi lajkovačko komunalno preduzeće, a takođe biće zamenjena i rasveta koja se nalazi na toj deonici i koja takođe nije funkcionisala niz poslednjih godina, tako daće ovaj deo konačno dobiti osvetljenje. Pokušaćemo da, tokom leta, uz pomoć komunalnog, repariramo i ukrasne stubiće i klupe koje su dotrajale.

Ja očekujem, kada ovi radovi budu završeni, već krajem jula da će se ući u fazu raspisivanja tendera za konačno uređenje platoa ispred opštine, sledi izmeštanje Zelene pijace i uređenje parka na tom prostoru, čime bi do Dana opštine bilo zaokruženo uređenje centralne zone, započeto prošle godine uređenjem glavne ulice.”

Related posts