3,5 MILIONA EVRA ZA DVE ŠKOLE

” Raduje, da je Kancelarija za javna ulaganja uvažila projekte rekonstrukcije za dve škole u lajkovačkoj opštini: Srednju školu ” 17. septembar” u Lajkovcu i Izdvojeno odeljenje Osnovne škole “Mile Dubljević” u Bajevcu. Reč je o radovima vrednim 350 miliona dinara, ili oko 3,5 miliona evra”, rekao je Andrija Živković, predsednik opštine Lajkovac.

S obzirom na činjenicu da je ova odluka prošla svoju redovnu proceduru i na sednici Vlade, predsednik Živković je izrazio nadu da će radovi, koji zbog svoje kompleksnosti moraju da se obavljaju u vreme kada nema nastave, u bar jednoj od ove dve škole početi tokom letnjeg raspusta, dok bi radovi u srednjoj školi vredni 240 miliona dinara mogli da otpočnu u vreme zimskog raspusta.

Kako saznajemo, po završetku radova, srednja škola u Lajkovcu, na kojoj poslednjih decenija nije bilo ozbiljnijih zahvata na rekonstrukciji, bila bi jedna od najmodernijih škola u Srbiji. Projekat rekonstrukcije srednje škole podrazumeva potpunu zamenu krovne konstrukcije, zemenu podova, elektro instalacija, postizanje pune energetske efikasnosti kroz zamenu stolarije, preuređenje sale, popločavanje behatonom i ograđivanje školskog dvorišta. Planirana su i tri nova igrališta – sportska terena i jedan letnji amfiteatar, koji će se nalaziti između srednje škole i vrtića, javna česma, tako da će taj deo oko škole, hale, bazena, vrtića… kompletno dobiti sasvim novi izgled.

Realno bi bilo, da radovi na rekonstrukciji škole u Bajevcu, vredni 110 miliona dinara, krenu već na letnjem raspustu. U pitanju je takođe potpuna rekonstrukcija škole, a planirana su i dva nova sportska igrališta i mini fiskulturna sala, koja do sada nije postojala. Time će deca iz Bajevca, Stepanja i okolnih sela dobiti savršene uslove.

“Sav opredeljeni novac biće usmeren na najmlađe, koji će i u budućnosti koristiti tu školu”, naglasio je predsednik Živković.

Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković najavljuje i da se na tome neće stati i da će lokalna samouprava konkurisati iz istog izvora, već ove godine i za sredstva za izgradnju sportske hale u Jabučju u sklopu osnovne škole i za izgradnju nove škole u Bogovađi, koja je jedna od najstarijih škola u lajkovačkoj opštini.

Related posts