PEŠAČKO – BICIKLISTIČKA STAZA U RUBRIBREZI

Projekat izgradnje pešačko-biciklističke staze kroz Rubribrezu direktno je vezan za veću bezbednost u saobraćaju građana Lajkovca.

Staza se gradi pored puta Lajkovac-Valjevo, između kolovoza i pruge, i značajno olakšava kretanje učenicima i drugim građanima. U prošloj godini urađeno je oko kilometar staze sa zaštitnom ogradom, a trenutno se radi nova deonica od 350 metara, takođe sa zaštitnom ogradom. oko 600 metara do rampe u Lajkovcu. Planirano je da se do kraja godine uradi preostalih 400 metara, koliko preostaje da bi Rubribreza bila spojena sa Pepeljevačkom rampom. Novac za završetak ovog projekta biće obezbeđen preko Saveta za bezbednost saobraćaja.

Andrija Živković, predsednik opštine Lajkovac, veoma je zadovoljan što s eprojekti nastavljaju i završavaju: “Svedoci smo da sve radove koje smo započeli 2017. godine polako privodimo kraju. To je još jedna potvrda da ovo rukovodstvo u opštini Lajkovac sve obećano i ispunjava. Ono što je najbitnije jeste da ćemo ovaj deo spojiti sa Lajkovcem, tako da će stanovnici Rubribreze i okolnih sela, pre svega oni mlađi koji gravitiraju prema Lajkovcu i prvenstveno tu pohađaju školu, sada moći potpuno bezbedno da stignu do nje. Nažalost, radimo i onaj deo pešačke staze koji je davno u Lajkovcu bio urađen, ali je uništen nepažnjom i nemarom učesnika u saobraćaju, prvenstveno kamiona koji su se obično parkirali na toj stazi. Sve to je rezultiralo potrebom da uz samu pešačku stazu uradimo zaštitnu ogradu, kako bi trajala što duže.”

U toku je i rekonstrukcija regionalnog puta od Slovca do Lajkovca, veoma značajna imajući u vidu u kakvom je stanju bila ta deonica.
“Putevi Srbije su nam izašli u susret posle naših brojnih apela i konačno je počela rekonstrukcija tog regionalnog puta. Očekujemo da radovi budu završeni do kraja juna, a najbitnije je da će posle otklanjanja tih nedostataka, odnosno postavljanja tampona na ovoj deonici, uslediti finalno presvlačenje asfaltom. To znači da ćemo konačno dobiti potpuno novu saobraćajnicu od Slovca do Lajkovca, dužine 5 kilometara, koja je bila uništena zbog radova na autoputu,” rekao je prilikom obilaska radova predsednik Živković.

Related posts