ZASEDA SKUPŠTINA

Sednica Skupštine opštine Lajkovac 22.-ga po redu u ovom sazivu, zakazana je za četvrtak 10. maj sa početkom u 9 časova. Dnevni red majskog zasedanja lokalnog parlamenta sadrži deset tačaka.

Konačno, po dobijanju svih neophodnih saglasnosti i mišljenja, pred odbornicima će se naći ovogodišnji Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za opštinu Lajkovac. Za poljoprivrednike je jako važno da ovaj program bude blagovremeno usvojen, kako bi mogućnosti koje pruža mogli da iskoriste kada im je najpotrebnije, a dobar deo godine je već odmakao.

Jedan od važnijih dokumenata, o kojima odbornici treba da se izjasne je svakako Lokalni akcioni plan za socijalno uključivanje Roma i Romkinja za period 2018.-2022. godine.

Svoju konačnu verifikaciju na ovoj sednici Skupštine treba da dobije Odluka o utvrđivanju minimalnog iznosa za tekuće održavanje zgrada, za investiciono održavanje zajedničkih delova zgrada i minimalnog iznosa naknade za rad prinudno postavljenog profesionalnog upravnika na teritoriji opštine Lajkovac. Predlog je da miminimalni iznos bude hiljadu dinara po stanu.

Odbornici treba da daju saglasnost na Statut Gradsk biblioteke, Izveštaj o radu Turističke organizacije Opštine Lajkovac za prošlu godinu, Izveštaj o realizaciji Programa raspodele sredstava od naknade za korišćenje šuma i šumskog zemljišta opštine Lajkovac za prošlu godinu.

Dnevni red sutrašnje sednice Skupštine sadrži i jedan paket “tehničkih” odluka vezanih za davanje na korišćenje objekata sportske infrastrukture, teniskih terena, hale za male sportove “Ustanovi za sport i omladinu”.

Živorad Bojičič, prdsednik Skupštine opštine Lajkovac, sednicu Skupštine zakazao je za četvrtak 10. maj u 9 časova.

Related posts