ODLIČAN START NA DRŽAVNOM PRVENSTVU

Na državnom prvenstvu u odbojci za osnovne škole, koje se 20. i 21. februara održava u Prijepolju, učenice OŠ “Mile Dubljević” iz Lajkovca zabeležile su dve ubedljive pobede u svojoj grupi. Talentovane devojčice iz Lajkovca pobedile su u prvoj utakmici ekipu OŠ „Dušan Radović“ iz Novog Sada sa 2:0 (25:10, 25:16), dok su u drugom meču savladale OŠ „Dubrava“ iz Knjaževca sa 2:0 (25:16, 25:19). U sredu u 9 časova igraju odlučujući meč za plasman u finale sa ekipom OŠ „Vasa Pelagić“ iz Leskovca“, a za prolaz im je dovoljan jedan dobijen set. U drugoj grupi najveći kvalitet prvog dana pokazala je OŠ „Sveti Sava“ iz Bačke Palanke. Finalna utakmica se igra u 13 sati.

OŠ “Mile Dubljević” brani titulu državnog prvaka osvojenu prošle godine u Kladovu. Članice Odbojkaške sekcije škole ujedno su i pionirke OK „Železničar“, osim Stefane Pakić, koja nastupa za „Crvenu zvezdu“. Tim je ove godine podmlađen, uglavnom nastupaju učenice sedmog i šestog razreda i ponovo beleže uspehe, što ukazuje na kvalitet škole odbojke u Lajkovcu. Predvode ih profesori fizičkog vaspitanja Aleksandar Đukić i Marko Ivković.

Plasman na državno prvenstvo Lajkovčanke su izborile pobedom na međuokružnom takmičenju, posle velike borbe i tesne pobede nad školom „Vojislav Voka Savić“ iz Lazarevca. Na ovom turniru Lajkovčanke su pobedile i odličnu ekipu OŠ „Slobodan Bajić Paja“ iz Sremske Mitrovice. Osnovna škola „Mile Dubljević“ je već četiri godine uzastopno okružni prvak u odbojci.

Uspesi školske odbojke rezultat su dugogodišnjeg rada i razvoja odbojke u Lajkovcu. Zahvaljujući velikim uspesima seniorske selekcije „Železničara“ odbojka je postala popularna među devojčicama, radi se sa mladim selekcijama u klubu i sa učenicama u školi, a izgradnjom sportske hale stvoreni su mnogo bolji uslovi za treniranje.

Related posts