VIŠAK 19 RADNIKA

 

Vlada Republike Srbije usvojila je prošle sedmice Odluku o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu državnih organa, sistemu javnih službi, sistemu Autonomne pokrajine Vojvodine i sistemu lokalne samouprave za 2017. godinu.
Zbog toga lajkovački lokalni parlament i lokalna vlada neće imati letnju pauzu u radu, jer je rok za realizaciju 60 dana, odnosno do kraja avgusta.
Maksimalan broj zaposlenih u Opštini Lajkovac je 212, tako da ima 19 radnika viška, odnosno 13 stalno zaposlenih i 6 direktora koji ulaze u broj zaposlenih. U dogovoru sa direktorima, doneta je odluka da je 8 radnika tehnološki višak u “Gradskoj čistoći”, 2 radnika u vrtiću, 3 u biblioteci i 6 u Opštinskoj upravi.
Nadležni su rekli, da neće biti problema da se odluka sprovede ovoga puta, ali bi moglo da bude problema naredne godine, ako Uredba bude i dalje na snazi. Naime, s obzirom da je na snazi i dalje zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, Lajkovac će biti u problemu kako i da zaposli nedostajuće stručne kadrove, poput komunalnog inspektora, i za takve situacije će se tražiti rešenje.

Related posts