KNJIGE, TABLETI I RAČUNARI ZA NAJBOLJE

Na tradicionalnom Vidovdanskom prijemu za odlične učenike u Gradskoj kući nagrađeno je blizu 500 učenika iz svih škola na području lajkovačke opštine. Svi odlični učenici nagrađeni su knjigama, a Vukovci i đaci generacije tabletima i računarima.
Andrija Živković, predsednik opštine Lajkovac, u izjavi za medije povodom ovog lepog događaja je rekao: “Kao bivši prosvetn i radnik, moram da kažem da kada je dan posvećen najmlađima, to je najlepši i najradosniji dan za opštinu Lajkovac. Deca su naše najveće bogatstvo, odnosno najveća vrednost, tako da je ovo sigurno jedan od najradosnijih dana i za opštinu Lajkovac i za sve građane koji u njoj žive. Opština Lajkovac se trudi da izađe u susret najmlađim sugrađanima, pogotovo najboljim đacima, koji su danas svečano na veliki praznik Vidovdan tradicionalno u Gradskoj kući dobili skromne nagrade za postignut uspeh. Kao i svake godine, uručene su im knige za uspeh u ovoj školskoj godini. Svakako, najbolji đaci, đaci generacije i Vukovci dobili su malo vrednije nagrade, to su tableti i računari. Malo smo promenili koncepciju, ranije su đaci generacije i Vukovci bili nagrađivani za gradsku slavu Ognjenu Mariju, sada smo to objedinili da to bude za Vidovdan. Zamislili smo da to od sada bude nešto drugačije, da centralna proslava bude 17. septembra, a da gradsku slavu obeležimo i proslavimo u crkvenoj porti, kako i dolikuje. Zato je danas na Vidovdan upriličen ovaj događaj, da objedinimo sve odlične đake i da nagradimo sve, i Vukovce i đake generacije. Meni je drago, da iz godine u godinu imamo sve više odličnih đaka, ove godine blizu 500 odličnih iz svih škola na području opštine Lajkovac. Meni kao prosvetnom radniku to, pre svega govori, da se poboljšava kvalitet obrazovanja u svim školama na našem području i da đaci postižu sve bolje rezultate. Nije u pitanju samo uspeh na kraju školske godine, već iz godine u godinu sve veći broj lajkovačkih đaka ima sve zapaženije rezultate na svim nivoima takmičenja, što je dokaz da se u našim školama kvalitetno radi. ”

Osnovna škola „Mile Dubljević“ Lajkovac sa izdvojenim odeljenjima ima 287 odličnih učenika, od čega je osam vukovaca. Đak generacije je Lenka Marković iz 8-1. OŠ „Dimitrije Tucović“ iz Jabučja, sa dva izdvojena odeljenja, ima 79 odlikaša, od čega su dvoje vukovci, a učenik generacije je Dušica Radovančević. U Srednjoj školi „17. septembar“ sa odličnim uspehom godinu je završilo 52 učenika, od čega je četvoro vukovaca. Učenik generacije je Milica Petrović iz 4-3.

Related posts