NA PEPELJEVAČKOJ RAMPI DREZINA NALETELA NA KOMBI

Zbog jutrošnjeg propusta na pepeljevačkoj rampi, radnik je udaljen iz firme, a šef smenjen. Vozač drezine Ž.P. iz Lajkovca, koji je imao uredan nalog da se zaustavi ispred putnog prelaza, nije blagovremeno zakočio, tako da je udario u zadnji deo kombija jedne živinarske farme koja je prevozila isporuku. Povređenih nije bilo.

Povodom ovog incidentnog slučaja , prenosimo Saopštenje “Infrastruktura železnice Srbije”:

S A O P Š T E NJ E :

ZBOG PROPUSTA NA PUTNOM PRELAZU IZMEĐU SLOVCA I LAJKOVCA,

RADNIK UDALJEN IZ FIRME, A ŠEF SMENJEN

Danas u 8.05 sati na barskoj pruzi, između železničkih stanica Slovac i Lajkovac, na putnom prelazu u km 53+976, železičko vozilo koje koriste radnici građevinske delatnosti (drezina) naletela je na drumsko vozilo registarskih oznaka KG 011-RB.

Tom prilikom nije bilo usmrćenih, ni povređenih lica.

Nedvosmislena je odgovornost vozača železničkog pružnog vozila, koji je imao uredan nalog da se zaustavi ispred putnog prelaza, ali nije blagovremeno zakočio, tako da je udario u zadnji deo drumskog vozila.

Zbog ovog propusta u funkcionisanju železničkog saobraćaja, radnik koji je upravljao motornom drezinom odmah je udaljen iz firme, a šef organizacione jedinice u čijoj je on bio nadležnosti razrešen je sa te dužnosti.

Za sve zaposlene u građevinskoj delatnosti biće organizovana vanredna edukacija, kako bi se upoznali sa ovim vanrednim događajem, sa ciljem da se u svakom trenutku poštuju sve mere bezbednosti.

Nenad Stanisavljević

Pi-ar “Infrastrukture železnice Srbije”

Related posts