U KAMPANJU UKLJUČEN I LAJKOVAC

Lajkovac je ove godine po prvi put i oficijelno uključen u obeležavanje Svetskog dana dece obolele od raka. Na trgu ispred Gradske kuće u Lajkovcu, u sredu 15. februara od 12-14 časova biće tim povodom realizovana edukativno-humanitarna kampanja. U cilju podrške deci koja se bore protiv ove opake bolesti i u znak sećanja na decu koja su tu bitku izgubila, u 13 časova biće pušteni baloni podrške. Pored predstavnika NURDOR-a i predstavnika Udruženja “Moja Bogovađa”, prisutnima će se obratiti i Andrija Živković, predsednik opštine Lajkovac. Cilj cilj manifestacije jeste, da se podigne svest o malignim oboljenjima kod dece, ali i poziv na podršku velikom projektu od nacionalnog značaja – izgradnji novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja pri Klinici za dečje interne bolesti u Nišu.
Inače, u svetu godišnje više od 160.000 dece oboli od nekog oblika malignog tumora, a više od 90.000 dece umre od nekog oblika raka, koji kod dece čini do četiri odsto svih malignih bolesti.U Srbiji je 334 dece obolelo od malignih bolesti, koja se svakodnevno bore za život.
U saradnji sa svim mobilnim operaterima, otvoren je i SMS broj za podršku projektu – SMS 1150. Cena poruke je 100 dinara. Otvoren je i tekući račun za donacije za podršku projektu izgradnje odeljenja u Nišu, kod UniCredit Bank. Broj dinarskog računa je 170-30010715002- 76, a za uplate iz inostranstva: SWIFT BIC: BACXRSBG, IBAN: RS35170003001071532092 kod Unicredit Bank.
Naime, povodom 15. februara, Svetskog dana dece obolele od raka, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR će organizovati humanitarne skupove na trgovima, u glavnim ulicama i šetalištima u blizu 40 gradova širom Srbije, među kojima je i Lajkovac.
Uz prigodne programe i u prisustvu prijatelja, roditelja, volontera i javnih ličnosti, NURDOR će obeležiti ovaj značajan datum i predstaviti novu akciju u sklopu kampanje „I ja se borim!“ – Stare stvari za novu nadu.
Sredstva koja će se prikupiti tokom ove akcije biće namenjena II fazi izgradnji novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, jer su kapaciteti ovog tipa u Beogradu odavno prebukirani.
Tačno u 13 časova, istovremeno u svim gradovima, biće pušteni baloni podrške za sve mališane koji se leče i u znak sećanja na one male superheroje koji više nisu sa nama.
U Beogradu, centralna manifestacija će biti organizovana na Trgu Republike od 12 do 14 časova.
Osim u Beogradu, tog dana, humanitarne akcije podrške NURDOR će organizovati i u: Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Čačku, Užicu, Subotici, Kraljevu, Paraćinu, Smederevu, Zrenjaninu, Šapcu, Smederevskoj Palanci, Ivanjici, Požarevcu, Valjevu, Ubu, Lajkovcu, Malom Zvorniku, Rekovcu, Prijepolju, Kladovu, Trsteniku, Vrnjačkoj Banji, Rumi, Bačkoj Palanci, Kikindi, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Leskovcu, Pirotu, Aleksincu, Vranju, Prokuplju, Novom Pazaru, Lebanu, Surdulici, Boru, Žablju i Lazarevcu.

Related posts