FONDACIJA ZA POMOĆ PEDIJATRIJI

Fondacija za podršku u prevenciji i lečenju pedijatrijskih oboljenja na području Kolubarskog okruga „Helios“, predstavljena je javnosti.

Fondacija je osnovana na incijativu lekara valjevske bolnice kao i jednog broja ljudi koji rade u privredi i bankarstvu na teritoriji grada Valjeva.Osnovana je sa namerom da pomogne u obezbedjivanju boljih uslova za lečenje dece Kolubarskog okruga.Veće je poznata činjenica da se jedino pedijatrijsko odeljenje na teritoriji Kolubarskog okruga nalazi u OB Valjevo i da ono nije ozbiljnije rekonstruisano najmanje 30 poslednjih godina.Sve sa namerom da se uslovi lečenja i rada na pedijatrijskom odeljenju OB Valjevo učine humanijim i kvalitetnijim krenuli smo u pravno i organizaciono konstituisanje fondacije „HELIOS“ kao jednog od optimalnih načina da se zacrtani ciljevi rada fondacije mogu ostavariti na zakonit i efikasan način. Fondacija „Helios“ je registrovana u APR 01.03.2016g. i ima status pravnog lica.Račun fondacije kod MARFI Banke je:145-24805-56.

Aktivnosti fondacije trenutno su usmerene na prikupljanje novčanih sredstava za kupovinu potrebne opreme za pedijatrijsko odeljenje koja će biti neophodna posle završetka gradjevinskih radova koji su trenutno u toku, navodi upravitelj fondacije“HELIOS“, dr Branko Glišić.

 

Related posts