ODBOJKAŠICE PORAŽENE U BEOGRADU, ODLUKA U TREĆEM MEČU

Odluku o plasmanu u polufinale plej-ofa Superlige Srbije ipak ćemo sačekati do treće utakmice dvomeča Železničar – Partizan, koja će se igrati u Lajkovcu. Partizan je večeras uzvratio i savladao favorita ubedljivo sa 3:0, po setovima 25-12, 25-14, 25-22.

Iako se, imajući u vidu da je Železničar u prvoj utakmici sigurnom igrom ubedljivo savladao beogradski klub, očekivalo da će odbojkašice večeras dovršiti započeto u Lajkovcu pre tri dana, to se nije dogodilo. Naprotiv, Beograđanke su lako i ubedljivo došle do maksimalne pobede u setovima. Partizan je igrao odlično, a Železničar je bio gotovo neprepoznatljiv.

Pokušavao je trener Branko Kovačević čestim izmenama da razmrda ekipu i pronađe prava rešenja, ali to nije uspevalo. Bez obzira što je činjenica da Partizan igra sve bolje kako sezona odmiče, ostaje nada da u odlučujećem susretu to neće biti prepreka za skup tako kvalitetnih igračica kakve ima Železničar.

U ekipi Železničara samo je Ana Bjelica zabeležila dvocifren broj poena – 14, dok su istale odbojkašice osvojile pet i manje poena. Kod Partizana najefikasnije su bile Crnčević, Radonjić, Drobnjak i nekadašnja igračica Železničara Jelena Stanimirović.


Dok pišemo ovaj izveštaj, najdalje je odmakao revanš u Subotici, u kojem Ubljanke vode sa 2:0 i na pragu su plasmana u polufinale. Drugi susret večeras igraju i Jedinstvo i Crvena zvezda (Jedinstvo dobilo prvi meč u gostima sa 3:1), a prvi TENT i Srem u Obrenovcu.

Related posts

Leave a Comment