DONACIJOM NASTASIĆA, OTPOČELA REKONSTRUKCIJA ODELJENJA PEDIJATRIJE

Donacijom fudbalera g-dina Matije Nastasića, Opšta bolnica Valjevo počela je rekonstrukciju i sanaciju Odeljenja pedijatrije. U ovu svrhu fudbalski reprezentativac, Valjevac Matija Nastasić, sada igrač Šalkea u Bundes ligi, donirao je 100.000 evra. Odeljenje pedijatrije smešteno je u posebnoj zgradi iznad Odeljenja neurologije i zbog same starosti objekta i nedostatka sredstava do sada nisu izvođeni radovi na ozbiljnijem održavanju i rekonstrukciji iako je ideja i potreba postojala odavno. Dečije odeljenje ima kapacitete 19 postelja i još 10 ležaja za majke pratilje.

Na odeljenju su u toku građevinski radovi koji podrazumevaju zamenu kompletne elektroinstalacije i rasvete, postavljanje novih podova, zemenu spoljašnje sa novom PVC stolarijom, kompletnu zamenu unutrašnje stolarije, sređivanje sanitarnih čvorova i kupatila sa keramičarskim radovima, molersko-farbarske radove, nabavku opreme za krevete. Izvođač radova ispred donatora je G.P. Greda Valjevo, a rok za završetak je oko 40 radnih dana.

Nakon rekonstrukcije poboljšaće se infrastrukturni uslovi pedijatrijskog odeljenja u Opštoj bolnici Valjevo. Potom će uslediti i aktivnosti na nabavci medicinske opreme. Godišnje se na pedijatrijskom odeljenju hospitalizuje oko 1000 pacijenata kojima je obezbeđena dijagnostika i lečenje predviđeno za sekundarni nivo pedijatrijske zdravstvene zaštite.

“Opšta bolnica Valjevo se zahvaljuje g-dinu Matiji Nastasiću na humanom gestu koji će omogućiti odlične uslove hospitalizacije našim najmlađim sugrađanima kao i njihovim pratiocima. Za bolnicu ovakva pomoć je neprocenjiva jer se na ovakav način za decu stvaraju uslovi kakvi dolikuju 21. veku. Nadamo se da će se i drugi društveno odgovorni ljudi ili firme povesti za ovakvim primerom i omogućiti da u okviru naše bolnice i druga odeljenja dobiju adekvatne uslove smeštaja,” rekao je v.d. direktor OB Valjevo, dr Zoran Đurić.

 

Related posts