ZAVETNICI PREDALI PETICIJU

Lajkovački Zavetnici su danas predali  Peticiju za povratak  Osnovnog suda u Lajkovac, a nakon čina predaje, Opštinski odbor Zavetnika u Lajkovcu obratio se Saopštenjem za javnost:

LAJKOVAČKI ZAVETNICI ODRŽALI REČ- PETICIJA PREDATA PREDSEDNIKU SKUPŠTINE

“Opštinski odbor Zavetnika u Lajkovcu obaveštava javnost , da je akcija prikupljanja potpisa za podršku peticiji o povratku Osnovnog suda uspešno privedena kraju. Peticiju je svojim potpisima podržalo preko 800 građana što je prema zakonu i više nego dovoljno. Potpisi su, uz zvaničan zahtev predati danas predsedniku Skupštine opštine Lajkovac.

Pomenutom peticijom želeli smo da ukažemo na neophodnost povratka suda u Lajkovac jer smatramo da je to pitanje od izuzetne važnosti za našu opštinu. Vraćanje izmeštenih institucija nazad u Lajkovac ključan je uslov da sačuvamo samostalnost, pa i sam opstanak naše opštine”, poručuju Zavetnici iz Lajkovca.

Oni pozivaju sve odbornike, kako iz opozicije tako i iz vladajuće koalicije da podrže njihov zahtev i glasaju za njegovo usvajanje, jer time podržavaju i volju velike većine Lajkovčana.

“Ovo nije samo političko pitanje, već pitanje opstanka opštine. Veoma je važno da bez obzira na partijsku pripadnost svi podrže pre svega interese opštine i uvaže volju Lajkovčana. Zavetnici insistiraju da glasanje bude transparentno kako bi se tačno znalo koji odbornik je kako glasao.

Oni koji budu glasali protiv usvajanje našeg zahteva treba da znaju da će time direktno baciti rukavicu u lice svojim građanima!”, ističe član opštinskog odbora Zavetnika u Lajkovcu, Nenad Ostojić.

Zavetnici se zahvaljuju svim građanima koji su se odazvali i podržali njihovu inicijativu. Takođe se zahvaljuju i svim aktivistima koji su učestvovali u prikupljanju potpisa i prepoznali važnost ove akcije.

Zavetnici su Peticiju za povratak suda , koju je svojim potpisima podržalo  800 grđana, predali na pisarnici Opštinske uprave, naslovljenu na predsednika Skupštine opštine Lajkovac, Živorada Bojičića. Očekuje se zakazivanje vanredne  sednice lokalnog parlamenta, na kojoj će se odbornici izjasniti o Peticiji.

Related posts