I CASTRUM BRODARE STAZAMA KOLUBARSKE BITKE

Ekološki Pokret Castrum Brodare-Ćelije organizuje Porodičnu i pešačku omladinsku akciju, koja ima za cilj da podrži tradicionalnu planinarsku akciju ”Stazama Kolubarske bitke” koju 26. novembra organizuje PSD ”Ćira” iz Lajkovca.
Akciju tradicionalno podrži više stotina planinara i ljubitelja prirode širom Srbije a ovo je ujedno i lepa prilika za ljude iz Ćelija da povedu svoje porodice na pešačku turu kako bismo se okrenuli zdravijem životu i podsetili se istorije.
Skup svih zainteresovanih da se pridruže akciji je u 09.40 na stadionu ”Topolice” gde će se učesnici priključiti glavnoj grupi planinara koja ide iz Lajkovca i zatim nastaviti sledećom trasom: Nalazište Anine – Spomen kosturnica i manastir Ćelije (139 mnv) – Čovka (272 mnv) – spomenik Dimitriju Tucoviću na Vrače brdu – povratak za Lajkovac.
Kod manastira će učesnike sačekati ljudi iz pokreta koji će pripremati čaj za sve .
“Naši stari, vaši i naši dedovi i pradedovi, tražili su samo jedno od nas – NEMOJTE NAS ZABORAVITI! Stoga vas pozivamo da zajedno ispoštujemo želju naših predaka”, poručuju organizatori akcije.

Related posts