LAJKOVAČKA PROMOCIJA ARSIĆEVOG ROMANA “KAD ZVONA ZANEME”

Gradska biblioteka Lajkovac u četvrtak 24. novembra od 18 časova, u Gradskoj kući, organizuje promociju knjige Vladimira Arsića „Kad zvona zaneme – Valjevo 1915“, u izdanju RTS-a. Novi roman Vlade Arsića predstavlja ljubavnu priču iz vremena kad je Srbija bila zemlja smrti, a Valjevo njena prestonica. Autor izrađenog stila čitaoca vešto vodi kroz „hodnike vremena“ od zatvora Ozne u Beogradu 1946. do Valjevske bolnice 1915. i obrnuto, sve do neočekivanog raspleta.

Kako su Srbija i Valjevo preživeli „vreme smrti“ a imaginarna porodica Andrije Srećkovića, „kao paradigma lične snage pojedinca“, i prvi talas ideoloških čistki u godinama po „oslobođenju“. Kako je život pobedio, kad su čak i zvona morala da zaneme!? Knjiga koja se čita u jednom dahu.

Ovo je prvo literarno delo posle “Vremena smrti” Dobrice Ćosića, na temu epidemije pegavog tifusa i pošasti koja je odnela više žrtava nego sve prethodne austrougarske ofanzive. I naravno, ljubavna priča u pozadini svega, jer bez nje, čini se, ni ova tmurna drama ne bi imala srećan kraj.

Vlada Arsić, novinar, istraživač, autor romana Lopatanje đavola i dugogodišnji saradnik brojnih listova i časopisa, rođen je u Beogradu, 1963. godine. Novinarsku karijeru započeo je 1985. godine u Voždovačkim novinama, i do sada zabeležio na stotine reportaža o ljudima i sudbinama. Pisao je za NON, magazin Bre, Ilustrovanu Politiku i Nacionalnu reviju, uređivao u Horizontu, reviji Sat i dnevnim novinama Press.Živi u Beogradu.

Do sada je izdao pet knjiga. Njegov prvenac je potresan roman „Lopatanje đavola“. Izdavačka kuća „Laguna“ objavila je njegove knjige „Izgubljene u magli“ i „Brodolom“, dok je Samizdat objavio njegov roman „Armagedon“. Izdavač romana „Kad zvona zaneme“ je RTS, a Arsić najavljuje još jedan novi roman u izdanju „Lagune“.

 

 

Related posts