ZAPLENJENO DEVET KILOGRAMA MARIHUANE

U zajedničkoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu i Valjevu zaplenjeno je devet kilograma marihuane, izvesna količina kokaina, oružje i municija.
Kako se navodi u saopštenju Policijske uprave Valjevo, uhapšene su tri osobe zbog sumnje da su izvršile krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, falsifikovanje isprave i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.
Osumnjičeni M.N (25) i M.S. (32) uhapšeni su u blizini Barajeva, u automobilu “fijat bravo”, beogradskih registarskih oznaka.
Policija je u prtljažniku vozila našla pakete sa dva kilograma marihuane, kao i falsifikovana dokumenta sa podacima jedne osobe iz Bosne i Hercegovine, sa fotografijom osumnjičenog M.S.
Prilikom hapšenja, M.N. je odgurnuo jednog policajca, udario ga laktom u grudi, pocepao mu košulju i pritom vređao ne samo njega nego i druge policijske službenike.
Pretresom iznajmljenih stanova na Novom Beogradu i Zvezdari u kojima su živeli, nađeno je 37 grama kokaina, vaga za precizno merenje sa tragovima kokaina, heroina i marihuane, pištolj sa 13 komada municije, kao i novac za koji se sumnja da potiče od prodaje opojnih droga.
Policija je u Valjevu, kod trećeg osumnjičenog I. M. (34), od koga su M.N. i M.S. prethodno kupili marihuanu, pronašla još sedam kilograma ove opojne droge, mobilne telefone i izvesnu količinu dinara i deviznog novca.
Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Related posts