JEDAN NOVOZARAŽENI

Od posledica korona virusa u Kolubarskom okrugu preminule su još tri osobe; u Valjevu, Osečini i Ubu preminula je po jedna osoba.

Od početka epidemije u Kolubarskom okrugu preminule su 834 osobe, od kojih su bitku sa kovidom na području Lajkovca izgubile 62 osobe.

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od 43 novozaraženih u okrugu, na području Lajkovca laboratorijski je potvrđen jedan novi slučaj Kovid – 19 infekcije.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 26, a aktivnih slučajeva u Kolubarskom okrugu je 527 obolelih od korona virusa.

Do sada su na području Lajkovca ukupno potvrđena 2864 slučaja Kovid – 19 infekcije, od kojih je u ovoj godini obolelo 1937 osoba. Ukupan broj potvrđenih slučajeva Kovid – 19 infekcije u Kolubarskom okrugu, od početka pandemije, je 36547.

U Opštoj bolnici Valjevo su prema poslednjim podacima na lečenju 92 pacijenta sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih su na potpomognutoj respiraciji 22 pacijenta. 

Juče je u Valjevu hospitalizovano 12 kovid pacijenata, od kojih je 7 nevakcinisanih i 5 vakcinisanih.

Dnevni izveštaj Kovid -19, stanje na dan 24. decembra:

Related posts

Leave a Comment