NAGRAĐENI UČENICI I STUDENTI

Dodela nagrada najuspešnijim učenicima i studentima je lepa, decenijska tradicija opštine Lajkovac, da se za slavu varoši istaknu najuspešniji u znanju.
Uvećane su stipendija za tri najbolja studenta sa najvišim prosekom, a ovo uvećanje iznosi 50 procenata u odnosu na prosek republičke plate u Srbiji. Pored uvećanja stipendija, za koje su studenti konkurisali povodom gradske slave Ognjene Marije,nagrađeni su robnim nagradama i đaci generacije i nosioci Vukovih diploma sa teritorije opštine Lajkovac. Đaci generacije dobili su laptop računare, a „Vukovci“ tablete. Najavljeno je i održavanje okruglog stola sa njima, kao bi opštinski funkcioneri čuli kako mladi i uspešni učesnci vide Lajkovac u budućnosti.
Nagrade najuspešnijim učenicima i studentima, povodom gradske slave, uručio je Andrija Živković, predsednik opštine Lajkovac.
Učenik generacije lajkovačke O.š. “Mile Dubljević” je Ana Stanojević, a nagrađeno je 11 nosilaca Vukove diplome ove škole: Marija Vučetić, Katarina Milošević. Đorđe Urošević, Milica Tanasijević, Marko Urošević, Teodora Branković, Mladen Gavrilović, Jelena Pantić, Aleksandra Jovanović i Tijana Petković.
Učenik generacije jabučke O.š. “Dimitrije Tucović” je Mihailo Marković, a nosici Vukovih diploma su: Kristina Milutinović i Ana Bajić.
Učenik generacije Srednje škole “17. septembar” je Ivona Živković, a nosioci Vukove diplome među lajkovačkim srednjoškolcima su: Nikola Milanović, Luka Radovanović, Igor Brdarić i Nemanja Dimitrijević.
Studenti koji su u prethodnoj školskoj godini postigli prosečnu ocenu iznad 9,50 i stekli pravo na uvećan iznos stipendija su: Marija Milovanović, student druge godine beogradske Visoke Poslovne Škole, prosek 9,50; Marijana Dobrosavljević, student četvrte godine Rudarsko-geološkog fakulteta Beograd, prosek 9,83; Marija Tomić, Fakultet Muzičke umetnosti Beograd, student treće godine, prosek 9,90 i Jasmina Smiljanić, Hemijski fakultet Beograd, student prve godine Master Akademskih studija, prosek 9, 67.
Andrija Živković, predsednik opštine je naglasio, da je cilj da Lajkovac zadrži svoju decu, najuspešnije koji su pravi uzor svim generacijama i pokretačka snaga svima ostalima.

Related posts