IZLOŽBA “KALIGRAFSKI ĆILIM”

Pod simboličnim nazivom “Kaligrafski ćilim” Kulturni centar „Hadži Ruvim“ i Biblioteka „Radovan Beli Marković“ organizuju izložbu Društva slobodnih umetnika i polaznika lajkovačke škole kaligrafije.

Otvaranje izložbe je u četvrtak 30. novembra u 18 časova, u Galeriji Kulturnog centra „Hadži Ruvim“ Lajkovac.

Naime, Kulturni centar „Hadži Ruvim“ je i do sada u više navrata organizovao vrlo reprezentativne izložbe kaligrafskih radova.

Izložbena postavka kaligrafskih radova biće dostupna javnosti do 7. decembra.

A radionice kaligrafije, koje sa velikim uspehom vodi Daren Milivojević, u više navrata realizovane su u lajkovačkoj biblioteci i uvek su uspevale da okupe veliki broj dece, kojoj je zanimljivo učenje lepog pisanja.

Biblioteka „Radovan Beli Marković“ radionicama kaligrafije u savremenom tehničkom dobu skreće pažnju na lepotu pisane reči i animira zainteresovane za vanvremensko putovanje iz savremenog tehničkog doba u svet lepote pisanih reči i nudi jednu lepu mogućnost kreativno osmišljenog vremena.   

Kaligrafija je više od lepog pisanja – kaligrafija je prava umetnost, a u to će se zasigurno uveriti posetioci ove zanimljive i vredne pažnje izložbe.

U saradnji dve ustanove kulture, lajkovačka galerijska publika imaće priliku za jedinstven umetnički doživljaj oličen u izložbi kaligrafskih radova, pod nazivom “Kaligrafski ćilim”.  

Related posts

Leave a Comment