JOGI U NBA LIGI

Lajkovčanin Nemanja Jovanović, koji živi i radi u Dallasu, uz prethodno zavidnu karijeru i rezultate u svetu košarke, od Lajkovca, preko Beograda, Švedske, i Španije, stigao je i do prestižne NBA lige.

“Pozvan sam od NBA ekipe Utah Jazz da budem član stručnog štaba tokom NBA letnje lige. Letnja liga se igra u Las Vegasu početkom jula meseca. To je jako velika stvar u košarkaskom svetu i ja sam jako srećan zbog toga. Voleo vih da ovaj čin i mladim sportistima u Lajkovcu bude dodatna motivacija, ” rekao je za portal LAJKOVAC NA DLANU Nemanja Jovanović.

Ova sportska vest je već odjeknula u stranim medijima, a ovo je prva objava u Srbiji, i to baš u Lajkovcu, a Jogi to svakako zaslužuje, prvenstveno zbog pozitivnog primera mladim ljudima i nesebičnog doprinosa animiranju mladih ljudi u uključivnju u sportski život, kroz različite vidove organizacija u kojima je bio i osnivač i aktivista u vremenu dok je živeo u Lajkovcu. Pored redovnih sportskih aktivnosti, poseban doprinos dao je u Lajkovcu u animiranju za sport dece sa posebnim potrebama i dece koja se usled skromnih socijalnih prilika nisu bavila sportom.Veliki broj mladih se u to vreme uključio u svet sporta i okrenuo zdravim stilovima života, probudio svoje ambicije i ostao na ispravnom putu. Generacije su stasale, recimo kroz NVO “Ruka-ruci”, koja je edukovala veliki broj vršnjačkih edukatora, i uključila mlade koji se nisu bavili sportom.

Related posts