INTENZIVNA PROMOTIVNA KAMPANJA

Uporedo sa pripremama za učešće Milutina Rankovića na Danima Srbije i srpske kulture u Parizu, Turistička organizacija opštine Lajkovac se prethodnih dana u Valjevu predstavila i na aktuelnom karavanu “Moja Srbija” , u Lajkovcu organizovala “Zlatne note” i učestvovala na Vidovdanskom saboru pod Riorom.
Na poziv Turističke organizacije Valjevo i Turistike organizacije Srbije,Turistička organizacija opštine Lajkovac, učestvovala je na turističkom karavanu Moja Srbija, koji putuje po većim gradovima Srbije, a 24. jula bio je u Valjevu sa ciljem da promoviše turističku ponudu naše zemlje. Lajkovac je svoj štand podelio sa opštinom Krupanj, a predstavljena je turistička mapa opštine Lajkovac, kao i manifestacije koje će biti organizovane u toku dana Lajkovca.
22. jula u Lajkovcu je održan sastanak Udruźenja muzičkih stvaraoca Zlatna nota iz Beograda. To Lajkovac bila je njihov domaćin, a prisustvovsli su tekstopisci, kompozitori i izvođači uglavnom nove narodne muzike. Direktor TO OL, Miliutin Ranković, pozvao ih je da svoje stvaralaštvo obogate folklornim motivima iz Kolubare i pridruže se učesnicima manifestacije u toku Dana Lajkovca, koji predstoje.
Pre dvadeset godina advokat Milovan Živković, počeo je okupljanje na Vidovdan njegovih kolega pravnika, kod njegove Kumove česme blizu manastira u Ribnici. To se odavno pretvorilo u narodni sabor i tradiciju, te se tim povodom okupi i do 1000 ljudi. Ove godine Sabor je održan kraj potoka ispod maljenskog vrha Rior, u blizini Živkovićeve vikendice, 26. jula, dva dana pre Vidovdana, zbog posta. Turistička organizacija opštine Lajkovac, manifestaciji je dala svoj doprinos koreografijom “Hajduci”, koja je odavno deo programskih aktivnosti ove ustanove. Na Saboru pod Riorom je govorio i književnik Radovan Beli Marković.

Related posts