LAJKOVAČKI PLANINARI U MAĐARSKOJ

Planinarsko smučarsko društvo “Ćira” Lajkovac je od 3.-5. juna učestvovalo na Medjunarodnom susretu planinarskih društava železničara u mestu Revfulop na jezeru Balaton u Madjarskoj.
Pored planinara iz Lajkovca, ekipu Srbije su činili i planinari iz Šida, Leskovca i Priboja. Učestvovali su i planinari iz Hrvatske, Slovenije, a domaćini su im bili planinari Madjarske. Organizovana su brojna sportska takmičenja: u nadvlàčenju konopcà, skoku u dalj ,bacanju kamenà,pikadu za žene, i skakanju u džaku.Srbija je bila prva u nadvlačenju konopca i u pikadu( predstavnik Srbije bila je Verica Jevtic).Vodje puta: Zlatan Božić i Vlada Jevtic su pešačili tešku turu od 16km, a ostali učesnici susreta planinara su pešačili laku turu od 10 km.
Na susretima planinara u Mađarskoj, bili su na daleko čuveni planinari iz Lajkovca poput, Milete Rankovića, Snežane Kostić, Vlade Jevtića, Malajca i Doke, Verice Jevtić, Zlatana Božića i Dike. Učesnici kažu, da su naišli na sjajan prijem od strane domaćina. Lajkovački planinari su ovom prilikom posetili Budimpeštu, Sent Andreju, Pečulj i Mohač.
Sledeće godine, domćini manifestacije biće planinari Celja.

Related posts