POBEDA ODBOJKAŠICA

U 14. kolu „Vinerštedišelige“ Železničar je ostvario očekivan trijumf protiv Kraguja i osvojio planirana tri boda. Ekipa Nikole Jerkovića je od starta nametnula svoj ritam i prvi set dobila lako – 25:18. U drugom setu je Kraguj pružio daleko veći otpor, bilo je izjednačeno sve do 19:19. Ipak, odbojkašice Želje su najpre vezale četiri poena, a ubrzo i duplirale prednost – 25:21. U trećem setu Lajkovčanke su bez problema poentirale i gošćama prepustile samo 14 poena. Najefikasnije u redovima Želje standardno su bile: Jovičić sa 16, Rakić i Martinović sa po 12 poena.
Ovim trijumfom Železničar je po broju pobeda na superligaškoj tabeli stigao Dinamo i Crvenu zvezdu, ali i dalje ima manji broj bodova. Želja je i dalje osmi, ima 18 bodova, dok Beograđanke i Pančevke imaju po 19. Pobedom u Pančevu MD Zrenjanin je skočio na peto mesto sa 20 bodova. Ova četiri tima će i odlučivati o rasporedu od petog do osmog mesta. Na čelo tabele izbio je TENT, zahvaljujući ubedljivoj pobedi od 3:0 nad Crvenom Zvezdom i neočekivanom porazu Vizure od Spartaka istim rezultatom.

Železničar – Kraguj Volejform 3:0 (25:18, 25:21, 25:14)

Hala sportova „Lajkovac”. Gledalaca: 150. Sudije: Darko Savić i Jovan Jovanović. Trajanje meča: 73 minuta.
ŽELEZNIČAR: Janković (libero), Veljković 5, Andrić 8, Lazarević 1, Aćimović, Jovičić 16, Knežević (libero), Kompirović, Filipović, Mitrović, Rakić 12, Martinović 12. Trener: Nikola Jerković.
KRAGUJ VOLEJFORM: Đurić 1, Pavlović 6, Radašinović, Mačužić 2, Simeunović 4, Proković (libero), Trifunović 13, Petronijević 1, Jovanović 2, Andrić 9. Trener: Oliver Milošević.

Related posts